Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Zonnepanelen subsidie

De Nederlandse overheid stimuleert ondernemers om te investeren in zonnepanelen middels zonnepanelen subsidie. Er bestaan verschillende subsidieregelingen, zowel voor de aanschaf als de exploitatie van een zonnepanelensysteem. Ook voor allerlei andere duurzame energieopties bestaan subsidiekansen.

zonnepanelen subsidie

Investeringssubsidie zonnepanelen

Er bestaan twee landelijke investeringssubsidies voor zonnepanelen: de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) en de Energie-Investeringsaftrek (EIA).

Investeringssubsidie wordt verstrekt voor zonnepanelensystemen met een gezamenlijk piekvermogen van meer dan 25 kW, die zijn aangesloten op het elektriciteitsnet via een aansluiting met een totale maximale doorlaatwaarde van 3*80 Ampère of minder. Ook de kosten van de aansluiting op het elektriciteitsnet,  een actief zonvolgsysteem, de stroom/spanningsomvormer en de accumulator kunnen in aanmerking komen voor subsidie.

De ISDE moet voorafgaand aan de opdrachtverstrekking worden aangevraagd. Voor de EIA geldt dat ondernemers achteraf, tot drie maanden na de datum van opdrachtbevestiging, het voordeel kunnen aanvragen.

Naast de landelijke investeringssubsidies voor zonnepanelen bestaan er ook regelingen van de decentrale overheden.

Exploitatiesubsidie zonnepanelen

Ondernemers en non-profit organisaties kunnen gebruikmaken van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) wanneer zij investeren in een zonnepanelensysteem met een vermogen van minimaal 15 kWp / 15.000 watt-piek. De installatie moet worden aangesloten op een grootverbruikersaansluiting (een aansluiting op het elektriciteitsnet van meer dan 3 * 80 Ampère). Op het moment van aanvragen hoeft u nog niet te beschikken over een grootverbruikersaansluiting.

Met het verzwaren van een bestaande aansluiting of het aanleggen van een nieuwe grootverbruikersaansluiting gaan hoge kosten gepaard. Uw netbeheerder kan een gedetailleerde prijsopgave geven van de kosten van een grootverbruikersaansluiting.

Vrijblijvende subsidiescan

Bent u benieuwd of uw investering in zonnepanelen in aanmerking komt voor zonnepanelen subsidie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende subsidiescan. Vervolgens kunnen wij het aanvraagtraject op basis van no-cure, no-pay voor u verzorgen.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten