Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Wijzigingen WBSO 2016

Geplaatst op oktober 31st, 2015 by Subsidiebureau Nederland

Minister Kamp (Economische Zaken) heeft een aantal wijzigingen aangekondigd voor de WBSO 2016. De WBSO en RDA worden samengevoegd tot één nieuwe WBSO-regeling. Daarnaast worden de subsidiepercentages en -bedragen aangepast.

Integratie WBSO en RDA – wijzigingen WBSO 2016

WBSOHet doel van de WBSO is het bevorderen van innovatie (speur- en ontwikkelingswerk) in het bedrijfsleven door middel van een tegemoetkoming in de R&D-kosten, bestaande uit: loonkosten, overige kosten en uitgaven. Tot en met 2015 bestond er een afzonderlijke regeling (de RDA) voor de R&D kosten en uitgaven van materialen en apparatuur. Per 1 januari 2016 worden de WBSO en RDA geïntegreerd tot een nieuwe WBSO-regeling waarmee een bijdrage verkregen kan worden voor alle R&D-kosten.

Gewijzigde percentages en bedragen – wijzigingen WBSO 2016

Per 1 januari 2016 gelden er twee schijven met een verschillend voordeelpercentage van 32% en 16%, waarbij de te gebruiken schijf afhankelijk is van de totaal gemaakte S&O-kosten (grens tussen de eerste en de tweede schijf ligt bij € 350.000). Het verhoogde percentage (40%) voor de eerste schijf voor starters zal blijven bestaan. Tot slot vervalt het huidige plafond in de S&O-afdrachtvermindering waardoor er geen maximum meer bestaat voor de in aanmerking te nemen afdrachtvermindering op de te betalen loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen.

Het beschikbare budget voor de S&O-afdrachtsvermindering in 2016 bedraagt € 1.143 miljoen.

Meer informatie en WBSO aanvragen?

Lees meer over de WBSO, of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten