Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Weinig subsidie aangevraagd voor asbestsanering

Geplaatst op mei 17th, 2016 by Subsidiebureau Nederland

subsidie asbestsaneringIn het eerste kwartaal van 2016 hebben 600 agrariërs voor in totaal € 1 miljoen subsidie aangevraagd voor asbestsanering. Volgens Ruud Hoosemans van Agro Asbest Veilig staat dit niet in verhouding tot het aantal offerte-aanvragen voor dakrenovatie van boeren. Deze leiden maar zeer beperkt tot daadwerkelijke investeringen. Hoosemans stelt, dat het veel boeren aan financiële middelen ontbreekt om te investeren in asbestsanering.

Voor 2016 is vanuit het Rijk € 10 miljoen beschikbaar voor asbestsanering. Ook provincies kennen subsidiemogelijkheden voor asbestsanering via ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. In Limburg, Zeeland, Noord-Brabant, Groningen en Flevoland is het provinciale subsidieplafond van deze regeling inmiddels bereikt. Hier kunnen geen aanvragen meer worden ingediend. Wel kan de landelijke regeling worden benut.

In de agrarische sector moet er tot aan 2024 in totaal nog ongeveer 20 miljoen m2 aan asbesthoudende daken worden gesaneerd. Hiervoor is € 75 miljoen gereserveerd. Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) komt binnenkort met een landelijke programmatische aanpak voor asbestsanering.

Agrarische bedrijven en eigenaren van voormalige agrarische gebouwen in Friesland kunnen in 2017 vanuit twee subsidieregelingen aanspraak maken op een subsidiebijdrage voor het saneren van asbestdaken. Lees meer over deze dubbele subsidie voor asbestsanering.

Bron: Boerderij Vandaag, 12 mei 2016

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten