Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

WBSO subsidie

Weet u op welke subsidies u precies recht heeft met uw onderneming? Misschien loopt u geld mis, omdat u bepaalde subsidies niet krijgt, terwijl u daar wel recht op heeft. Wellicht begint u met een nieuw project en wilt u weten welke subsidies u kunt ontvangen en van welke regelingen u gebruik kunt maken. Er zijn zoveel verschillende regelingen dat de kans aanwezig is dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wilt u precies weten op welke subsidies u aanspraak kunt doen en deze vervolgens ook aanvragen, dan kan hier aardig wat tijd in gaat zitten. Fouten maken kan betekenen dat u geld misloopt, en een verkeerde aanvraag kan u zelfs geld kosten.

Subsidiebureau Nederland kan u echter van dienst zijn met een vrijblijvend subsidieonderzoek. Wij zoeken uit op welke subsidies u recht heeft, doen de aanvraag voor u en kunnen u op administratief gebied van dienst zijn tijdens de uitvoeringsfase en verantwoordingsfase.

Als u een nieuw R&D project gaat uitvoeren, heeft u wellicht recht op WBSO subsidie. Als onderdeel van ons subsidieonderzoek zoeken wij voor u uit of deze WBSO subsidie kunt krijgen, zodat u krijgt waar u eventueel recht op heeft.

De WBSO maakt uw R&D project betaalbaarder

Een R&D project kan nogal wat kosten. De WBSO subsidie maakt de kosten dragelijker voor uw bedrijf. WBSO subsidie zorgt ervoor dat u lagere loonkosten heeft voor het personeel dat aan het project werkt. Daarnaast kunnen de kosten en uitgaven van materialen en apparatuur worden opgevoerd binnen de WBSO. Om te bepalen of u daadwerkelijk recht heeft op WBSO subsidie, kunt u contact opnemen met Subsidiebureau Nederland. Wij zoeken uit of u gebruik kunt maken van de WBSO en andere regelingen en kunnen vervolgens de aanvraag voor u doen. Tijdens de uitvoering en bij de verantwoording achteraf kunnen wij de administratie verzorgen, zodat alles goed zal verlopen.

WBSO subsidie is niet slechts voor grote bedrijven. Ook als MKB-onderneming of ZZP’er kunt u hier in veel gevallen gebruik van maken. Subsidiebureau Nederland zoekt voor u uit of u WBSO subsidie kunt krijgen en kijkt dan tevens naar alle andere subsidies en regelingen waar u mogelijk voor in aanmerking komt.

Onze subsidiescan is volledig vrijblijvend, en indien gewenst kunnen wij het aanvraagtraject op no-cure, no-pay basis voor u uitvoeren. U heeft niets te verliezen en kunt misschien geldbronnen aanboren waarvan u het bestaan niet wist. Neem daarom contact op met Subsidiebureau Nederland, dan gaan wij voor u aan de slag.

Andere voordelen van de WBSO

De voornaamste reden om de WBSO aan te vragen is vanzelfsprekend de directe besparing die u realiseert op de R&D-kosten. De WBSO heeft echter nog twee andere voordelen:

 1. Toegang tot de Innovatiebox: Ten eerste kunnen bedrijven die beschikken over een WBSO-beschikking (toekenning) gebruikmaken van de Innovatiebox. Via de Innovatiebox komen zij in aanmerking voor een verlaagde winstbelasting van 7%.
 2. Vergroting van de subsidiekansen: bedrijven die gebruikmaken van de WBSO kunnen aan de hand van de WBSO-beschikking eenvoudiger gebruikmaken van andere innovatiesubsidies, zoals de MIT-regeling. De achterliggende reden is dat de WBSO-beschikking door beoordelaars wordt gezien als een bevestiging van de technische innovativiteit binnen uw bedrijf.

Lees verder over de vele voordelen van de WBSO.

Administratieve verplichtingen WBSO

Het benutten van de WBSO gaat gepaard met bepaalde administratieve verplichtingen. Aanvragers moeten een projectadministratie en een urenadministratie bijhouden. Op deze pagina leest u meer over deze verplichtingen en de wijze waarop Subsidiebureau Nederland u hierbij kan ondersteunen.

WBSO aanvragen

U kunt de WBSO aanvragen via het WBSO aanvraagportaal. Daarvoor dient u te beschikken over eHerkenning, tenzij u de aanvraag door een intermediair zoals Subsidiebureau Nederland laat verzorgen. In dat geval heeft u geen eigen eHerkenning nodig omdat wij beschikken over de vereiste certificering.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op

Wilt u direct aan de slag om te kijken of u WBSO subsidie en overige subsidies kunt krijgen, of wilt u eerst meer informatie ontvangen over onze dienstverlening? Wij vertellen u graag meer over wat we voor u kunnen betekenen en gaan graag voor u aan het werk. Subsidiebureau Nederland maakt u wegwijs in het woud van Nederlandse en Europese subsidies.

Subsidiebureau Nederland heeft ruime ervaring met het opstellen van WBSO-aanvragen en het beantwoorden van vragenbrieven van de subsidieverstrekker.

 

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten