Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

WBSO en MIT vaak uitbesteed aan subsidiespecialist

Geplaatst op februari 13th, 2016 by Subsidiebureau Nederland

Veel bedrijven schakelen een externe subsidiespecialist voor het aanvragen van subsidie. Bij de MIT-regeling blijkt 72% van de ondernemers een intermediair in te schakelen voor het opstellen en indienen van de subsidieaanvraag. Bij het aanvragen van WBSO-subsidie lag dit percentage in 2014 zelfs op 82%. Wellicht is het ook voor uw organisatie interessant om een subsidiespecialist in te schakelen.

WBSO en MIT

WBSO is het bevorderen van innovatie (speur- en ontwikkelingswerk) in het bedrijfsleven door middel van een tegemoetkoming in de R&D-kosten, bestaande uit: loonkosten, overige kosten en uitgaven. In de praktijk betekent dit dat u minder loonheffing afdraagt en bespaart op de R&D-kosten.

Het doel van de MIT-regeling is het stimuleren van innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over de regiogrenzen heen. De regeling bestaat uit een aantal instrumenten, waaronder kennisvouchers, innovatieadviesprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten.

Subsidiekansen beter benutten

Bedrijven die het subsidieonderzoeks- en aanvraagtraject uitbesteden aan een externe subsidiespecialist zijn doorgaans succesvoller in het benutten van de subsidiekansen. Daarnaast is een subsidiespecialist meestal beter in staat om het maximale voordeel uit de subsidieregeling te halen. Vooral wanneer er verschillende regelingen gebruikt kunnen worden is het vanwege de onderlinge afstemming aan te raden om het aanvraagtraject uit te besteden aan een subsidiespecialist. Bovendien hoeft u deze expertise niet zelf “in huis” te halen, waardoor uw organisatie flexibel blijft.

Subsidieaanvraag uitbesteden? subsidiespecialist

Wilt u ondersteuning bij uw subsidieaanvraag? Subsidiebureau Nederland kan uw organisatie van A tot Z ontzorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie, of vul het quickscanformulier in voor de gratis subsidiescan.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten