Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Voortzetting MIA/Vamil

Geplaatst op juli 6th, 2018 by Subsidiebureau Nederland

De MIA en Vamil zijn ervoor bedoeld om investeringskeuzes van ondernemers om te buigen naar het milieuvriendelijke alternatief. Wanneer ondernemers investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, biedt de Milieu-investeringsaftrek (MIA), hen de mogelijkheid om tot 36% van het investeringsbedrag in mindering te brengen op de fiscale winst. De Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) biedt een liquiditeits- en rentevoordeel. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de milieueffecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel. Ondernemers die Vamil voor een bedrijfsmiddel toepassen mogen dit bedrijfsmiddel voor 75% willekeurig ofwel vrij afschrijven (versneld of vertraagd).

Continuering MIA/Vamil 2024

In een brief van de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer, wordt de regeling geëvalueerd over de periode 2011-2016. De onderzoekers constateren onder andere dat het beoogde effect op de (door)ontwikkeling van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen bij een deel van de technieken wordt bereikt. Echter zijn er ook technieken waarbij de invloed van de MIA/Vamil op de ontwikkeling van techniek beperkt is. De onderzoekers constateren wel dat de regeling er goed in is geslaagd om investeringen en bedrijfsmiddelen om te buigen richting het milieuvriendelijke alternatief. Naar aanleiding van deze positieve resultaten, wil het kabinet de regeling continueren. De horizonbepaling die hieraan is gekoppeld is 1 januari 2024.

MIA en Vamil benutten?

Wilt u meer weten over de MIA en Vamil? Kijk dan op deze pagina. Bent u benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf? Vul dan de gratis subsidiescan in, of neem contact met ons op!

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten