Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Verhoging Energie Investeringsaftrek

Geplaatst op januari 21st, 2016 by Subsidiebureau Nederland

De Energie Investeringsaftrek is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie. Energie Investeringsaftrek is van toepassing op investeringen in bedrijfsgebouwen, processen, transportmiddelen, duurzame energie en energieadvies. In totaal zijn er zo’n 300 bedrijfsmiddelen waarop een voordeel kan worden behaald.

verhoging energie investeringsaftrekIngangsdatum verhoging Energie Investeringsaftrek

Per 1 januari 2016 is het percentage waarmee de investeringsaftrek wordt bepaald opgehoogd van 42% naar 58%. Het netto-voordeel valt daardoor gemiddeld 5 tot 10 procent hoger uit. Het exacte voordeel is afhankelijk van het van toepassing zijnde inkomstenbelasting- of vennootschapsbelastingstarief. De verhoging Energie Investeringsaftrek is van toepassing op de investeringen waarvoor op of na 1 januari 2016 opdracht is gegeven.

Rekenvoorbeeld verhoging Energie Investeringsaftrek

 • Investering: LED-verlichting
 • Totale investeringsbedrag: € 10.000,-
 • Percentage Energie Investeringsaftrek: 58%
 • Bedrag Energie Investeringsaftrek: € 5.800

Bij een Ib-tarief van 40% levert de Energie Investeringsaftrek een netto voordeel op van € 2.320 (= 23%).  Bij een Vpb-tarief van 25% levert de Energie Investeringsaftrek een netto voordeel op van € 1.450 (= 14,5%).

Meer informatie?

Bent u benieuwd of u gebruik kunt maken van de Energie Investeringsaftrek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of lees verder over de Energie Investeringsaftrek.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten