Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Veel interesse in EIA en MIA/Vamil

Geplaatst op juli 2nd, 2017 by Subsidiebureau Nederland

In 2016 investeerden Nederlandse bedrijven voor bijna € 1,4 miljard in energiezuinige maatregelen en € 2,6 miljard in milieuvriendelijke technieken. Dit blijkt uit de jaarverslagen die RVO heeft gepubliceerd. In 2016 zijn er in totaal 17.192 aanvragen ingediend voor de EIA, een stijging van 20% ten opzichte van 2015. Voor de MIA/Vamil zijn er in 2016 in totaal 9.698 aanvragen ingediend. Het verwachte EIA belastingvoordeel voor bedrijven in 2016 bedraagt € 144 miljoen. Met de MIA/Vamil aanvragen investeerden Nederlandse bedrijven voor € 2.616 miljoen in groene/milieuvriendelijke maatregelen.

De grootste investeringen in energiezuinige maatregelen werden gedaan door de gebouwde omgeving, industriële bedrijven en in duurzame energie. De meeste EIA-aanvragen kwamen uit de sectoren groot- en detailhandel. De meeste bedrijven die investeerden zijn gevestigd in Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Veel van de MIA/Vamil aanvragen in 2016 sluiten goed aan bij het Rijksbrede programma circulaire economie. Ondernemers investeerden vooral in mobiliteit, voedsel en bouw.

Meer informatie / voordeel aanvragen

Benieuwd of uw investering in aanmerking komt voor de Energie Investeringsaftrek (EIA) of de Milieu Investeringsaftrek (MIA)/Vamil? Nee contact met ons op voor de vrijblijvende subsidiescan? Het aanvraagtraject kunnen wij op basis van no-cure, no-pay verzorgen.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten