Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Update LEADER-regeling

Geplaatst op september 24th, 2015 by Subsidiebureau Nederland

leaderOp 3 februari 2015 werd het Plattelandsontwikkelingsprogramma voor de periode 2014-2020 (POP3) goedgekeurd door de Europese Commissie. Vervolgens stelden de provincies afzonderlijk de LEADER-regeling open voor een of meerdere plattelandsgebieden binnen hun provinciegrens. Twintig kandidaat LEADER-gebieden hebben een lokale ontwikkelstrategie (LOS) aangeboden. Het is nu aan de provincie om die visie goed te keuren en als dat is gebeurd kan het gebied zich Leadergebied noemen. Men kan dan meteen aan de slag met het voorbereiden van projecten.

De besluitvorming over welke gebieden er daadwerkelijk als LEADER-gebied worden aangewezen ligt bij de provincies. Het daadwerkelijk indienen van subsidieverzoeken voor projecten is pas mogelijk zodra de provincie een subsidieregeling openstelt. Het tijdstip waarop dat gebeurt kan per provincie verschillen. Enkele provincies hebben de ambitie om dat eind dit jaar nog te doen, maar het is nog niet duidelijk of dat lukt.

Het is aan te raden om projectideeën op de plank klaar te leggen, zodat er direct een Leader-aanvraag kan worden ingediend zodra de subsidieregeling is opengesteld. Subsidiebureau Nederland kan u ondersteunen bij het opstellen van een projectplan en de subsidieaanvraag. Lees verder over de LEADER-regeling.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten