Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Update ESF Duurzame Inzetbaarheid – Februari 2018

Geplaatst op februari 19th, 2018 by Subsidiebureau Nederland

Regelmatig wordt Subsidiebureau Nederland benaderd door bedrijven en adviseurs welke geïnteresseerd zijn in het ESF thema Duurzame Inzetbaarheid. Tegen de verwachtingen in is er in 2017 geen budget beschikbaar gesteld voor ESF Duurzame Inzetbaarheid. De verwachting is dat er in 2018 alsnog een subsidieronde zal worden opengesteld.

ESF thema’s in Nederland

Het Europees Sociaal Fonds bestaat uit verschillende subsidiethema’s. Nederland zich in de huidige programmaperiode (2014-2020) op twee subsidiethema’s: Actieve inclusie en Duurzame Inzetbaarheid. Bedrijven en instellingen kunnen gebruikmaken van het onderdeel ESF Duurzame Inzetbaarheid (meer informatie).

Resterend budget ESF Duurzame Inzetbaarheid

Het thema Duurzame Inzetbaarheid kent twee onderdelen: subsidie voor bedrijven en instellingen, en subsidie voor regio’s en sectoren. Voor het onderdeel ‘ESF Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven & Instellingen’ is halverwege de programmaperiode (2014-2020) ongeveer 50% van het beschikbare budget benut. Er zijn tot nu toe meer dan 2.800 adviezen voor de bevordering van duurzame inzetbaarheid bij bedrijven en instellingen uitgebracht.

Nieuwe openstelling

Met nog ongeveer drie jaren te gaan tot aan het einde van de programmaperiode, is ongeveer de helft van het budget uitgeput. Wij verwachten daarom dat er in 2018 (en de daaropvolgende jaren) een nieuwe aanvraagronde zal worden opengesteld. Zodra er meer informatie bekend is over een openstelling van ESF Duurzame Inzetbaarheid, plaatsen wij dit op onze website.

ESF-project voorbereiden?

Wilt u alvast voorbereidingen treffen voor een toekomstige subsidieaanvraag? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u ondersteunen tijdens de projectopzet.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten