Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Subsidie Topsector Energie

Geplaatst op maart 12th, 2014 by Subsidiebureau Nederland

In maart 2014 worden binnen de Topsector Energie weer regelingen geopend voor MKB-ondernemers. Het gaat onder meer om haalbaarheidsstudies voor wind op zee en een regeling gericht op energiebesparing in de industrie.

subsidie topsector energie

Thema`s Topsector Energie

De verwachte regelingen hebben betrekking op:

 •  Bio-energie (kostprijsreductie elektriciteits- en warmteproductie);
 •  Energiebesparing in de gebouwde omgeving;
 •  Energiebesparing in de industrie;
 •  Gas (LNG en Groen gas);
 •  STEM (Samenwerken Topsector Energie en Maatschappij);
 •  Wind op zee;
 •  Zonne-energie.

Topsector Energie 2014

Nieuw dit jaar zijn regelingen voor energiebesparing in de industrie. Ze subsidiëren early adopter- en pilotprojecten en zijn opgesteld in samenwerking met TKI ISPT (Institute for Sustainable Process Technology). MKB-technologieleveranciers met minimaal twee potentiële eindgebruikers kunnen gebruik maken van deze early adopter-projecten. Naast geld voor early adopters komt er subsidie beschikbaar voor grootschalige pilotprojecten. In deze pilots testen onderzoekers een representatief prototype in een realistische omgeving.

Ook krijgen MKB-ondernemingen de mogelijkheid om een haalbaarheidsstudie voor wind op zee uit te voeren voordat ze aan de slag gaan met een onderzoeks- en ontwikkelingsproject.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten