Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Toename gebruik WBSO en RDA

Geplaatst op mei 13th, 2015 by Subsidiebureau Nederland

De belangstelling van het Nederlandse bedrijfsleven voor de fiscale regelingen WBSO en RDA die Research & Development (R&D) bevorderen, blijft onverminderd groot. De jaarcijfers over 2014 van de WBSO en RDA uit het rapport ‘Focus op speur- en ontwikkelingswerk’ laten voor het zevende jaar op rij een toename zien van het aantal bedrijven dat gebruik maakt van de R&D-regelingen. Het aantal bedrijven dat gebruik maakt van de WBSO en de RDA is in 2014 gegroeid tot totaal 22.970, ten opzichte van 22.640 in 2013. Met ruim 97% vormen MKB-bedrijven de grootste groep gebruikers.

Doelstelling WBSO en RDA

Doel van de regeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is het bevorderen van innovatie (speur- en ontwikkelingswerk) in het bedrijfsleven door middel van een tegemoetkoming in de loonkosten. De tegemoetkoming wordt op de volgende manier geregeld:

1. Een tegemoetkoming in de loonkosten die gemoeid zijn met speur- en ontwikkelingswerk in de vorm van een vermindering van de af te dragen loonheffing;
2. Een aftrek S&O voor zelfstandige ondernemers;
3. Een extra tegemoetkoming voor startende ondernemers of ondernemingen.

Met de RDA kunnen aan R&D-gerelateerde investeringen in bedrijfsmiddelen en de bijbehorende exploitatiekosten in mindering worden gebracht op de fiscale winst. Hierbij kunt u denken aan investeringen in machines, materialen of uitbestede kosten zoals de bouw van een prototype.

Meer informatie

Lees verder over de WBSO en RDA, of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten