Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Subsidiekansen (beter) benutten?

Geplaatst op mei 28th, 2015 by Subsidiebureau Nederland

Het aantal subsidietoekenningen door de Nederlandse ministeries is in 2014 verdubbeld ten opzichte van het voorgaande jaar. Toch laten veel bedrijven en non-profit organisaties subsidiemogelijkheden onbenut. Subsidiebureau Nederland ondersteunt bij het vergroten van het subsidieinzicht en de kwaliteit van de subsidieaanvraag.

subsidiekansenAantal subsidietoekenningen verdubbeld

In 2014 werden door de ministeries 44.507 subsidies verstrekt aan in totaal 10.993 ontvangers, voor een totaalbedrag van €5,5 miljard. Het Ministerie van Economische Zaken gaf het meest uit (€ 2,1 miljard). In 2013 werd de helft minder subsidies verstrekt (21.850), maar het totaalbedrag lag toen iets hoger: 5,7 miljard euro (bron: openstate.eu).

Subsidiekansen vaak onbenut

In de praktijk blijven veel subsidiekansen onbenut. Ondernemers of besturen hebben onvoldoende tijd voor een grondig subsidieonderzoek, of slagen er niet in om de juiste accenten aan te brengen in de subsidieaanvraag. Het inzichtelijk maken van de belangrijkste subsidiemogelijkheden, vergroot het awareness-niveau binnen de organisatie en vormt daarmee het fundament voor toekomstige subsidietrajecten.

Integraal subsidieonderzoek / ncnp-aanvraagtraject

Subsidiebureau Nederland kan een integraal subsidieonderzoek voor u uitvoeren, waarbij de huidige en de geplande organisatieactiviteiten worden onderworpen aan een uitgebreide analyse. Het resultaat wordt opgeleverd in rapportvorm, waarbij de onderkende subsidiemogelijkheden in de juiste organisatiecontext worden geplaatst. Het doel hiervan is het inzicht te vergroten, zodat de opgedane kennis tijdens de strategie of beleidsvorming kan worden ingezet. Op die manier is het mogelijk om in een vroegtijdig stadium rekening te houden met de subsidiekansen en daar tijdig op in te spelen. Het subsidieaanvraagtraject kan geheel op basis van ‘no-cure, no-pay’ worden verzorgd.

Subsidiekansen (beter) benutten?

Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek, of lees eerst verder over ons integraal subsidieonderzoek.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.









   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten