Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Subsidieaanvraag opstellen

Subsidiebureau Nederland is gespecialiseerd in het verzorgen van subsidieaanvraagtrajecten en fondsenwervingstrajecten. Wij informeren u graag over de wijze waarop u de slagingskans van de subsidieaanvraag kunt vergroten. Daarnaast geven wij een aantal argumenten waarom het interessant is om het subsidieonderzoeks- en/of subsidieaanvraagtraject aan ons uit te besteden.

Subsidieonderzoek ter voorbereiding

Het opstellen van een subsidieaanvraag is meestal een complexe en tijdrovende taak. Een goede voorbereiding is dan ook het halve werk. Om deze reden is inzicht in de subsidieregelingen en fondsen welke relevant zijn voor uw organisatie een basisvoorwaarde. Subsidiebureau Nederland kan een uitgebreid subsidieonderzoek uitvoeren waarmee een sterk fundament wordt gelegd voor het aanvraagtraject. Het resultaat van het onderzoek wordt in rapportvorm opgeleverd.

Aandachtspunten subsidieaanvraag

subsidieaanvraag opstellenNadat u inzicht heeft verkregen in het aanvraagproces en de voorwaarden en criteria van de relevante subsidieregelingen, kunt u aan de slag met de subsidieaanvraag. Wanneer u meerdere subsidieaanvragen indient voor hetzelfde project dan is het van belang dat deze subsidieaanvragen op elkaar worden afgestemd; stapeling van subsidies is vrijwel altijd verboden en bovendien dekt niet iedere subsidieaanvraag dezelfde kostensoorten. Houd ook rekening met de behandeltermijn van de subsidieaanvraag. Doorgaans neemt de beoordeling van de subsidieaanvraag door de subsidieverstrekker twee tot drie maanden in beslag. Meestal mogen de subsidiabele activiteiten in deze periode niet zijn gestart. In het geval van een fondsenwervingstraject dient u zelfs rekening te houden met een beoordelingstermijn van vier maanden.

Subsidieaanvraag uitbesteden aan een specialist

Wanneer u druk bent met de core-business van de organisatie en er onvoldoende tijd beschikbaar is voor het opstellen van een goede subsidieaanvraag, dan doet u er waarschijnlijk goed aan om de subsidieaanvraag uit te besteden aan een specialist. Het subsidieadvieswerk is immers specialistisch werk en bovendien zal de slagingskans aanzienlijk afnemen wanneer het opstellen van de subsidieaanvraag door de drukte een haastklus wordt.

Subsidiebureau Nederland heeft ruime ervaring met het onderzoeken van subsidiemogelijkheden en het verzorgen van het subsidieaanvraagtraject. De slagingskans van een subsidieaanvraag is nooit honderd procent, maar dankzij onze gestructureerde aanpak vergroten wij de slagingskansen tot het maximale. Bovendien kan het de subsidieaanvraag, indien gewenst, op basis van no-cure, no-pay worden opgesteld. Tijdens de uitvoering van ons werk zijn wij gehouden aan strikte geheimhouding. Informatie wordt enkel gelezen door uw contactpersoon en zal uitsluitend worden gedeeld met de subsidieverstrekker. Lees meer over onze dienstverlening en onze werkwijze.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten