Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Subsidie zonneboilers

Een zonneboiler is een systeem van een warmwaterboiler met een zonnecollector. Een zonnecollector zet zonlicht om in warmte. Hiermee kan vervolgens een ruimte of (tap)water verwarmd worden. Minister Kamp heeft per 1 januari 2016 een nieuwe subsidieregeling opengesteld voor investeringen in kleinschalige hernieuwbare warmteopties, waaronder zonneboilers. Zakelijke gebruikers en particulieren kunnen een gedeelte van het investeringsbedrag gesubsidieerd krijgen.

subsidie zonneboiler

Transitie naar duurzame energie

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse bedrijfspanden en woningen minder met gas en meer met duurzame energie worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden zakelijke gebruikers en particulieren die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. Op deze manier kan de omslag naar een duurzamere energievoorziening samen worden gerealiseerd.

Subsidiabele zonneboilers

Met de subsidie zonneboilers kunnen zakelijke gebruikers en particulieren een subsidie ontvangen voor de aanschaf van zonneboilers en andere hernieuwbare warmteopties, waaronder warmtepompen en kleinschalige windturbines. De hoogte van de subsidie hangt af van de technische specificaties van het systeem waarin wordt geïnvesteerd. Subsidiebureau Nederland zoekt uit hoeveel subsidie u kunt ontvangen en verzorgt het subsidieaanvraagtraject op basis van no-cure, no-pay.

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de zonneboiler voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De zonneboiler heeft een totale apertuuroppervlakte van 200 m2 of minder;
 • De zonneboiler is bedoeld voor het maken van warm tapwater of voor het leveren van ruimteverwarming in combinatie met het maken van warmtapwater;
 • De zonneboiler is voorzien van een productkaart en de bijbehorende technische documentatie.

Aanvraagtijdvak en wijze van aanvragen

De subsidie zonneboilers kan worden aangevraagd van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024, door bedrijven en particulieren. Daarbij geldt:

 • Bedrijven moeten de subsidie aanvragen voorafgaand aan de investering/opdrachtbevestiging;
 • Particulieren kunnen de subsidie achteraf aanvragen en hebben dus geen goedkeuring vooraf nodig.

In 2024 zal het budget voor de ISDE subsidie € 605 miljoen bedragen.

Meer informatie over de subsidie zonneboilers?

Wilt u de subsidie zonneboilers aanvragen? Subsidiebureau Nederland kan het subsidie aanvraagtraject op basis van no-cure, no-pay verzorgen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten