Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Subsidie voor isolatiemateriaal

Bedrijven die investeren in de verbetering van de isolatie van bestaande vloeren, wanden, daken of plafonds, kunnen in bepaalde gevallen subsidie voor isolatiemateriaal ontvangen. Deze “subsidie” is in feite een fiscale aftrekpost welke bedoeld is voor energiebesparende of energieopwekkende bedrijfsmiddelen, waaronder de investering in isolatiemateriaal.

subsidie voor isolatieBelangrijkste voorwaarden

Voorwaarde is dat de som van de warmteweerstand van de lagen R = Σ(Rm) = Σ(d/λ) toeneemt met ten minste 2,00 m2K/W t.o.v. de oude situatie. Wanneer dit het geval is dan kunt u de subsidie voor isolatiemateriaal ontvangen.

De aanvrager is de organisatie van waaruit wordt geïnvesteerd in het isolatiemateriaal. De aanvraag moet binnen drie maanden zijn ingediend, gerekend vanaf de datum van opdrachtbevestiging (de datum waarop de offerte is ondertekend).

De hoogte van de fiscale aftrekpost

Het voordeel (de aftrekpost) bedraagt €20 of €30 per vierkante meter geïsoleerd oppervlak.  Betreft het de isolatie van een vloer, muur, plafond of dak zonder witte dakbedekking, dan is het bedrag van €20 van toepassing. Het bedrag van €30 is van toepassing indien er wordt geïnvesteerd in dak-isolatie in combinatie met witte dakbedekking.

Aanvraag uitbesteden op basis van no-cure, no-pay

Subsidiebureau Nederland is gespecialiseerd in het onderzoeken van de subsidiekansen en het aanvragen van deze subsidievoordelen. Wij verzorgen de subsidieaanvragen voor grootschalige verduurzamingstrajecten.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op of vul de vrijblijvende subsidiescan in.

 

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten