Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Subsidie voerrobot

Op tal van diervriendelijke  investeringen kan een aantrekkelijk subsidievoordeel worden behaald, zo ook de investering in een voerrobot.  Dankzij deze investering kunt u de diergezondheid optimaliseren middels rantsoenefficiëntie en niet geheel onbelangrijk: de voerrobot neemt u een hoop werk uit handen, doordat deze automatisch door de stal rijdt middels sensoren of een geleiderail.

voerrobot

Voorwaarden subsidie voerrobot

De investering in een automatisch voortbewegende voerrobot voor herkauwers kan in aanmerking komen voor subsidie. De voorwaarde die wordt gesteld is dat sprake is dat de voerrobot zelfstandig door de stal voortbeweegt op basis van elektrische energie en dat het voermoment bepaald wordt door middel van automatische meting. Het voordeel hiervan is dat de rantsoenefficiëntie wordt vergroot en de kans op voedingsstoornissen afneemt.

Welke onderdelen

Niet alleen de voerrobot komt in aanmerking voor subsidie, ook de noodzakelijke onderdelen zoals een voertkeuken, een voergrijper, een rail, een mineraal- en brokdoseerinrichting, een besturingssysteem, een zelfstandig voortbewegende voerrobot (al dan niet aan een geleiderail), sensoren voor de routebepaling en eventueel een oplaadstation. Krachtvoerautomaten komen niet in aanmerking voor subsidie.

No-cure, no-pay subsidieaanvraag

Investeert u in een voerrobot voor herkauwers en wilt u de subsidieaanvraag uitbesteden? Neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen deze aanvraag op basis van no-cure, no-pay verzorgen.

Ook op een groot aantal andere energiebesparende of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen kunt u investeringssubsidie ontvangen.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten