Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Subsidie restenergie bedrijfsprocessen

Geplaatst op april 30th, 2014 by Subsidiebureau Nederland

In de proces- en maakindustrie wordt veel energie verbruikt. Vaak gaat dit gepaard met een aanzienlijke hoeveelheden restenergie, bijvoorbeeld in de vorm van warmte. Dikwijls wordt met deze restenergie niets gedaan, waardoor er onbenutte capaciteit verloren gaat. Bedrijven die deze restwarmte direct of indirect (bijvoorbeeld via omzetting in elektriciteit) hergebruiken, kunnen in bepaalde gevallen gebruikmaken van subsidieregelingen en fiscale regelingen. Hierdoor kan de terugverdientijd van de investering aanzienlijk worden verkort.

Voor welke bedrijven?

subsidie restenergieMet name bedrijven in de proces- en maakindustrie – over het algemeen verbruiken deze bedrijven veel energie tijdens het productieproces – kunnen een aanzienlijke besparing realiseren door restenergie op te vangen en opnieuw te gebruiken binnen de eigen organisatie, of door elektriciteit terug te leveren aan het elektriciteitsnet.

Heeft u nog niet inzichtelijk óf – en in welke mate – er energie bespaard kan worden? Wij brengen u graag in contact met een partij die u hierover kan adviseren.

Wanneer subsidie restenergie?

De investering in restwarmtebenutting moet leiden tot een aanzienlijke energiebesparing en/of een milieuvoordeel. Door middel van een uitgebreide berekening zal aangetoond moeten worden in welke mate sprake is van een energie- of milieubesparing. Daartoe wordt de oude inefficiënte situatie vergeleken met de nieuwe efficiënte situatie. Subsidiebureau Nederland kan de mogelijkheden nauwkeurig voor u inschatten.

Aanvullende mogelijkheden ontstaan wanneer de investering in restwarmtebenutting gepaard gaat met een significante wijziging van het primaire productieproces. In dat geval adviseren wij om een uitgebreide subsidiescreening door ons te laten uitvoeren.

Hoeveel subsidievoordeel?

De subsidiemogelijkheden zijn onder andere afhankelijk van de vestigingsplaats van de organisatie. Via regionale en/of provinciale subsidieregelingen kan de investering mogelijk voor enkele tientallen procenten worden gesubsidieerd. Wanneer de investering in aanmerking komt voor investeringsaftrek, kan een netto voordeel worden behaald van gemiddeld 10 procent ten opzichte van het investeringsbedrag. De terugverdientijd op een dergelijke investering kan daardoor kort tot zeer kort zijn. In uitzonderlijke situaties wordt de investering in een periode van enkele maanden terugverdiend.

Subsidiebureau Nederland kan vrijblijvend onderzoeken of de investering in aanmerking komt voor één of meerdere regelingen. Een eventuele aanvraag kan op basis van ‘no-cure, no-pay’ worden uitgevoerd.

Meer informatie? subsidie restenergie

Bent u benieuwd naar de subsidie- en fiscale mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten