Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Subsidie MKB Groningen / innovatie en duurzaamheid

Geplaatst op februari 23rd, 2015 by Subsidiebureau Nederland

Innovatief en Duurzaam MKB Groningen is een gezamenlijk initiatief van vertegenwoordigers van VNO-NCW Noord, MKB-Nederland Noord, Groninger ondernemers, Energy Valley, de NOM (Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland) en de Koninklijke Metaalunie. Het programma richt zich op alle Groningse MKB-ers, met uitzondering van de detailhandel, horeca, visserij en primaire landbouw. 

Voor subsidie komen in aanmerking:

 • Investeringen in duurzame bedrijfsuitrusting (investeringen die worden geactiveerd op de balans van de onderneming);
 • Investeringen ten behoeve van de bouw van prototypes;
 • Kosten voor de inzet van eigen uren die toe te rekenen zijn aan de realisatie van het project;
 • De kosten voor inhuur van externe expertise.

Voor 2015 stelt de provincie weer een budget beschikbaar van € 2,4 miljoen. Een project kan een bijdrage ontvangen van maximaal 25% van de totale subsidiabele kosten van het project. De minimale bijdrage vanuit het programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen bedraagt per project € 10.000 en de maximale bijdrage € 50.000.

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend, echter adviseren wij vanwege het beperkte budget om z.s.m. contact met ons op te nemen, zodat wij uw subsidiekansen kunnen onderzoeken.

Combinatie andere innovatieregelingen – subsidie mkb groningen

In bepaalde gevallen is het mogelijk om van meerdere subsidieregelingen gebruik te maken, zoals de innovatieregelingen WBSO en RDA. Onderling dienen deze aanvragen goed op elkaar afgestemd te worden. Wij kunnen u daarbij ondersteunen.

Meer informatie subsidie MKB Groningen

Bent u benieuwd naar de subsidiekansen voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen de subsidieaanvraag op basis van no-cure, no-pay voor u verzorgen.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten