Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Subsidie Jonge Landbouwers

In december van dit jaar wordt de Jonge Landbouwersregeling opnieuw opengesteld. Ten opzichte van de voorgaande jaren is de regeling aangepast teneinde de aansluiting op de wensen van de doelgroep te verbeteren. Per provincie wordt bepaald in welke mate de regeling wordt opengesteld. Waarschijnlijk zal er in de maand oktober of november meer duidelijkheid ontstaan over de openstelling per provincie.

Doelstelling van de Subsidie Jonge Landbouwers

Subsidie Jonge LandbouwersDe Jonge Landbouwersregeling is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020. De regeling wordt door afzonderlijk door de provincies opengesteld. De doelstelling van de regeling is jonge boeren en tuinders te ondersteunen bij het aangaan van investeringen waarmee zij hun bedrijf toekomstbestendiger kunnen maken. Op die manier kunnen jonge agrarische ondernemers, ondanks de zware financieringslast waarmee zij doorgaans te maken hebben, toch investeren in de toekomst van het bedrijf.

Momenteel in voorbereiding

Momenteel worden de voorwaarden en criteria van de subsidie jonge landbouwers voorbereid door een landelijke werkgroep. Vervolgens is het aan de provincies om te beslissen in welke mate zij de regeling willen openstellen en bovendien kunnen zij besluiten om onderdelen van de voorgestelde investeringslijst uit te sluiten. Per provincie kunnen zich verschillen voordoen, maar in algemene zin geldt dat de meest duurzame technieken voorrang bij de toekenning van subsidie.

Benut ook andere voordelen

De Subsidie Jonge Landbouwers kan in bepaalde gevallen worden gecombineerd met andere subsidieregelingen en/of fiscale regelingen. Dit hangt af van het type investering. De verschillende aanvragen moeten op elkaar worden afgestemd. Subsidiebureau Nederland is gespecialiseerd in complexe subsidieaanvragen en realiseert voor haar klanten het maximale subsidievoordeel.

Subsidie Jonge Landbouwers aanvragen?

Vanwege de afstemming met andere subsidie- en/of fiscale regelingen, is het belangrijk dat het aanvraagtraject van de Subsidie Jonge Landbouwers ruim van tevoren wordt voorbereid. Neem contact met ons op zodat wij direct voor u aan de slag kunnen gaan.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten