Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Subsidie Integraal Duurzame Stallen

Ondernemers in de landbouw die willen investeren in de huisvesting van hun dieren en die daarbij extra rekening houden met dierenwelzijn, kunnen in aanmerking komen voor subsidie uit de regeling Investeringen in integraal duurzame stallen. Kosten voor dierenwelzijn, diergezondheid en milieu (ammoniak, fijnstof en energie) vallen onder deze subsidie, als u verder gaat dan de gangbare norm.

Tenderregeling en puntensysteem

integraal duurzame stallenIntegraal Duurzame Stallen is een tenderregeling werkt volgens een puntensysteem. Tijdens de openstelling die enkele weken duurt, kunnen er projectvoorstellen worden ingediend. Er worden punten toegekend voor de investeringen in dierenwelzijn, diergezondheid, energie/milieu en arbeidsomstandigheden. Hoe hoger de score, des te groter de kans dat u in aanmerking komt voor subsidie. Om de slagingskans te maximaliseren is het belangrijk om ruim van tevoren te starten met de planvorming.

In 2014 kon er tot 45% subsidie worden ontvangen op de meerkosten met een maximumsubsidie van € 250.000. De meerkosten zijn het verschil tussen de kosten voor de normstal en de totale kosten voor de integraal duurzame stal. Deze extra kosten maakt u voor de verbetering van het dierenwelzijn, de arbeidsomstandigheden, het milieu of de energiehuishouding. Kosten voor arbeidsomstandigheden vallen niet onder de subsidie, maar de investering wordt wel meegenomen in de beoordeling.

Subsidiebureau Nederland heeft deze regeling in 2014 succesvol aangevraagd.

Openstelling in 2017

Het is niet zeker dat de regeling Integraal Duurzame Stallen in 2017 wordt opengesteld. Zodra er meer bekend is over het moment van openstellen, het subsidiepercentage/-bedrag en de subsidievoorwaarden informeren wij u hierover. Houd deze pagina in de gaten en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de subsidie Integraal Duurzame Stallen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten