Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Subsidie glastuinbouw: Energie-efficiëntie en duurzame energie

Geplaatst op juli 17th, 2014 by Subsidiebureau Nederland

Dankzij een nieuwe subsidieregeling voor de glastuinbouwsector wordt het aantrekkelijker voor glastuinders om te investeren in energiebesparende machines en apparaten. Het subsidievoordeel leidt tot een flinke reductie van de terugverdientijd. De energiebesparing verlaagt de productiekosten van de onderneming, waardoor het concurrentievermogen groeit.

subsidie glastuinbouwSubsidie glastuinbouw

Vanaf 14 juli tot en met 8 augustus 2014 kunnen glastuinders, die willen investeren in machines en apparaten om energie te besparen, subsidie aanvragen. Hiervoor wordt de regeling Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw opengesteld.

De regeling is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. In 2013 werden deze investeringen gesubsidieerd via de regeling Investeren in milieuvriendelijke maatregelen 2013.

Extra voordeel investeringsaftrek

Daarnaast komt de investering mogelijk in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek of Milieu Investeringsaftrek/Vamil, wanneer de technische specificaties van het bedrijfsmiddel aan de gestelde normen voldoen. Het gemiddelde netto-voordeel bedraagt 10 tot 15 procent t.o.v. het totale investeringsbedrag.

Door beide regelingen te benutten, ontstaat er een aantrekkelijk voordeel waarmee de terugverdientijd aanzienlijk verkleind kan worden.

‘No-cure, no-pay’ dienstverlening Subsidiebureau Nederland

Wij kunnen het gehele onderzoeks- en aanvraagtraject van zowel de subsidieregeling als de fiscale regeling op basis van ‘no-cure, no-pay’ voor u verzorgen. Voor aanvullende informatie, of voor een vrijblijvende offerte, kunt u contact met ons opnemen.

Subsidiebureau Nederland werkt samen met energieadviseurs en leveranciers van energiebesparende installaties, waaronder leveranciers van hoogwaardige LED-verlichting en zonnepanelen. Zij kunnen u informeren over de technische mogelijkheden binnen uw bedrijf.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten