Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Subsidie energiebesparing huursector

Geplaatst op augustus 11th, 2014 by Subsidiebureau Nederland

De Subsidieregeling energieprestatie huursector geeft een extra impuls aan de investeringen in energiebesparing in de bestaande voorraad woningen met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens. De regeling draagt daardoor bij aan de realisering van het Nationaal Energie akkoord, waardoor extra werkgelegenheid en energiezuinige woningen kunnen worden gerealiseerd, die zorgt voor een betere beheersing van de totale woonlasten.

subsidie energiebesparing huursectorDoelgroep regeling subsidie energiebesparing huursector

Er kan subsidie worden verstrekt aan woningcorporaties en aan andere verhuurders. Voor woningcorporaties moet het gaan om de verbetering van de energieprestatie van woningen, waardoor voor die woningen ten minste drie labelstappen worden gerealiseerd en energieklasse B wordt bereikt. Voor andere verhuurders dan woningcorporaties geldt dat de investeringen moeten leiden tot ten minste drie labelstappen, waarbij ten minste energieklasse C wordt bereikt.

Hoogte subsidie en aanvraagtijdvak

Het subsidieplafond bedraagt € 395.000.000, voor de periode van 1 juli 2014 tot en met 31 december 2017.  Dit bedrag wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. De subsidie bedraagt per woning:

 • € 2.000, voor het realiseren van drie labelstappen;
 • € 2.600, voor het realiseren van vier labelstappen;
 • € 3.500, voor het realiseren van vijf labelstappen;
 • € 4.500, voor het realiseren van zes labelstappen.

Een verhuurder kan voor maximaal € 7.500.000 aan subsidie aanvragen. Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 juli 2014 tot en met 31 december 2017.

Meer informatie

Bent u benieuwd hoe uw organisatie de subsidie energiebesparing huursector en andere subsidieregelingen kan benutten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend subsidieonderzoek. -subsidie energiebesparing huursector

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten