Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Subsidie energiebesparende maatregelen Overijssel

Geplaatst op oktober 23rd, 2013 by Subsidiebureau Nederland

Overijsselse bedrijven kunnen aantrekkelijk investeren in energiebesparende maatregelen in het bedrijfspand. Dit is mogelijk dankzij een combinatie van regelingen, waardoor zowel het energieonderzoek als de vervolginvesteringen in aanmerking kunnen komen voor een subsidieregeling en een fiscale regeling. Ook agrarische bedrijven kunnen gebruikmaken van deze regelingen.

Energiescan Overijssel

subsidie energiebesparende maatregelen overijsselOok in 2014 kunnen Overijsselse bedrijven de Energiescan Overijssel aanvragen. De energiescan is een onderzoek waarbij het energieverbruik van de onderneming overzichtelijk en snel in kaart wordt gebracht. Hierdoor ontstaat direct inzicht in het besparingspotentieel op o.a. verlichting, verwarming en koeling. Daarbij wordt een praktisch advies gegeven op welke wijze snel – zonder al te ingrijpende vervangingen – energie bespaard kan worden. Naar aanleiding van het onderzoek ontvangt men een persoonlijk rapport met daarin het huidige energieverbruik, een benchmarkoverzicht (een vergelijking met andere bedrijven binnen dezelfde branche) en een overzicht van relevante energiebesparende maatregelen.

De kosten van de Energiescan Overijssel bedragen € 250,-. Vanwege het beperkt beschikbare budget adviseren wij om de Energiescan Overijssel zo snel mogelijk aan te vragen.

Subsidie Energiebesparende maatregelen Overijssel

Wanneer men na uitvoering van de energiescan investeert in energiebesparende maatregelen, kan gebruik worden gemaakt van de regeling ‘Energiebesparende maatregelen Overijssel’. In aanmerking voor een bijdrage komen onder meer investeringen in verlichting, isolatie en efficiëntere pompen.

Om in aanmerking te komen moet de aanvrager een energieonderzoek hebben uitgevoerd dat voldoet aan de eisen van MKB-NL, het Energiecentrum MKB, Agentschap NL, EPA-U, de achterliggende branchevereniging, of een energieonderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van of met subsidie van de provincie Overijssel of een Overijsselse gemeente. Melkveehouders kunnen de digitale scan “monitor energieverbruik” van de Nederlandse Zuiverorganisatie (NZO) gebruiken. Het energieonderzoek dient uitgevoerd te zijn na 1 januari 2010.

De minimale investering in een gerealiseerde energiebesparende maatregel bedraagt € 4.000,-. De maximale subsidie bedraagt 25% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 2.500,-. Tot maximaal zes maanden na realisatie van de energiebesparende maatregelen kan subsidie worden aangevraagd. Aanvragen voor de regeling ‘Energiebesparende maatregelen Overijssel’ kunnen het hele jaar worden ingediend, totdat het subsidieplafond van € 250.000,- is bereikt. – subsidie energiebesparende maatregelen Overijssel –

Combinatie fiscale regelingen

Naast deze subsidieregeling komen het energieonderzoek en de energiebesparende investering mogelijk in aanmerking voor een fiscale regeling. Via deze fiscale regeling kan een netto-voordeel worden behaald van ongeveer 10% t.o.v. het investeringsbedrag. De exacte mogelijkheden hangen onder meer af van de technische specificaties van de bedrijfsmiddelen (bv. isolatiemateriaal en verlichting) waarin is geïnvesteerd.

Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie over deze regelingen en de specifieke mogelijkheden voor uw bedrijf. Subsidiebureau Nederland kan het onderzoeks- en aanvraagtraject op basis van ‘no-cure, no-pay’ uitvoeren. Ook kunnen wij u in contact brengen met een gecertificeerd energieadviesbureau dat het afgelopen jaar meerdere energiescans heeft uitgevoerd. – Subsidie energiebesparende maatregelen Overijssel –

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten