Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Subsidie ‘asbest eraf zonnepanelen erop’

Geplaatst op oktober 2nd, 2015 by Subsidiebureau Nederland

De subsidieregeling ‘Asbest eraf zonnepanelen erop’ is bedoeld voor agrarische bedrijven en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok, die een asbestdak saneren en zonnepanelen terugplaatsen op een dak van hetzelfde bouwblok.

Subsidieregeling asbest eraf, zonnepanelen erop

‘Asbest eraf zonnepanelen erop’

In vrijwel alle provincies is de subsidieregeling ‘asbest eraf zonnepanelen erop’ op 1 juli 2013 opengesteld. In aanmerking voor subsidie komen de kosten voor het verwijderen en afvoeren van asbest bij (voormalig) agrarische bedrijven. De subsidie bedraagt €4,50- per m2 gesaneerd asbestdak, hetgeen ongeveer 50% is van de kosten voor het verwijderen en afvoeren van asbest. In totaal kan per aanvrager maximaal € 15.000 subsidie verstrekt worden.

In de meeste provincies kan er ook in 2016 subsidie worden aangevraagd, zolang het maximale provinciale budget niet is bereikt. Het totale budget dat door het ministerie van Infrastructuur en Milieu beschikbaar is gesteld bedraagt € 20 miljoen.

Belangrijkste voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de subsidieregeling ‘asbest eraf zonnepanelen erop’ moet de asbestsanering gepaard gaan met het plaatsen van zonnepanelen op een dak binnen hetzelfde bouwblok.

 • De zonne-installatie heeft minimaal 5 kW piek geïnstalleerd vermogen.
 • Het minimumoppervlak te saneren asbestdak bedraagt 250 m2.
 • Let op: De subsidieaanvraag moet voorafgaand aan de uitvoering van de werkzaamheden volledig zijn ingediend.

Combinatie fiscale regelingen

De subsidie vanuit de subsidieregeling ‘asbest eraf zonnepanelen erop’ komt bovenop de fiscale faciliteiten (MIA/Vamil en EIA) voor investeringen in het vervangen van asbesthoudende daken en zonnepanelen. Vanuit deze fiscale regelingen wordt een aanvullende eis gesteld ten aanzien van het piekvermogen van de zonnecellen.

Wijziging MIA/Vamil 2016: Per 1 januari 2016 komt de investering in de vervanging van een asbesthoudend dak niet langer in aanmerking voor de MIA/Vamil. Wanneer de opdrachtbevestiging (ondertekening offerte) voor deze investering in 2015 is afgegeven, dan is het in bepaalde gevallen wel mogelijk om gebruik te maken van de MIA/Vamil.

Aanvraagtraject uitbesteden?

Wij kunnen de aanvragen voor de regelingen ‘Asbest eraf zonnepanelen erop’, EIA, MIA/Vamil en Vamil tegen een afgetopte vergoeding én op basis van no-cure, no-pay verzorgen. Op die manier weet u precies waar u aan toe bent en betaalt u uitsluitend wanneer onze dienstverlening succesvol is geweest. Wij hebben ondertussen meerdere trajecten succesvol afgerond.

Bent u benieuwd of uw bedrijf in aanmerking komt voor deze regeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.– Subsidieregeling ‘asbest eraf zonnepanelen erop’ –

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten