Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Sportimpuls subsidie

Geplaatst op november 26th, 2014 by Subsidiebureau Nederland

sportimpulsSportimpuls heeft als doel mensen te activeren die niet of te weinig bewegen of dreigen te stoppen met hun sport- en beweegactiviteiten. Sportimpuls stimuleert dat zij gebruik kunnen maken van een vraaggestuurd lokaal sport- en beweegaanbod op maat en voldoen aan een hogere en structurele fysieke sport- en beweegdeelname.

De Sportimpuls geeft aanbieders van sport- en beweegactiviteiten de kans om mensen bij u in de buurt die inactief zijn blijvend fysiek in beweging te brengen. Aanbieder doen dat door aan te sluiten bij de behoeften van inactieve sporters, samen te werken met lokale organisaties die de doelgroepen goed kunnen bereiken en door gebruik te maken van bestaande kennis – in de vorm van interventies – van de Menukaart Sportimpuls.

De Sportimpuls ondersteunt lokale sport- en beweegaanbieders bij het opstarten en uitvoeren van hun lokale actieplannen om het doel van de Sportimpuls te bereiken. Dat kunnen sportverenigingen zijn. Ook andere organisaties die aantoonbare ervaring hebben met het aanbieden van sport- en beweegactiviteiten komen in aanmerking voor subsidie.

Sportimpuls in 2015

In 2015 wordt er een nieuwe ronde geopend om aanvragen in te dienen voor de Sportimpuls 2015.

Er zullen drie verschillende rondes van de Sportimpuls worden opengesteld, namelijk:

 • De reguliere Sportimpuls richt zich op alle doelgroepen;
 • De Sportimpuls ‘Kinderen sportief op gewicht’ richt zich op kinderen van 0 tot 4 jaar en van 12 tot 18 jaar met overgewicht en obesitas;
 • De Sportimpuls ‘Jeugd in lage inkomensbuurten’ richt zich op jongeren (en hun ouders) die wonen in buurten of wijken met een laag inkomen.

Aanvragen kunnen worden ingediend van 12 februari tot en met 16 april 2015. Het budget voor 2015 is € 9 miljoen. Het budget zal als volgt worden verdeeld: Sportimpuls € 3,5 miljoen, Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht € 1,5 miljoen en Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten € 4 miljoen.

Meer informatie over Sportimpuls?

Neem vrijblijvend contact met ons op om de subsidiemogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten