Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Resterend DUMAVA budget beschikbaar

Geplaatst op juni 11th, 2024 by Subsidiebureau Nederland

De DUMAVA regeling, voluit Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed, is bedoeld om eigenaren van maatschappelijk vastgoed te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen. Dit kan variëren van energie-efficiëntie maatregelen zoals de toepassing van isolatiemateriaal tot de installatie van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen. De regeling is toegankelijk voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed zoals buurthuizen, scholen, ziekenhuizen, en culturele centra.

Stand van zaken budget

De DUMAVA subsidieregeling is sinds 3 juni 2024 opengesteld voor aanvragen. Dit jaar is het beschikbare budget met € 167,8 miljoen verhoogd, waardoor het totaal beschikbare subsidiebudget voor de ronde van 2024 maar liefst € 405,3 miljoen bedraagt. Deze aanzienlijke verhoging weerspiegelt de ambitie van de overheid om duurzaamheid en milieuverbeteringen te stimuleren.

Op 12 juni 2024 was er nog 36% van het budget beschikbaar, wat neerkomt op een bedrag van zo`n € 160 miljoen. Dit toont aan hoe populair de DUMAVA subsidieregeling is en het laat ook zien dat veel organisaties bereid zijn stappen te zetten in de verduurzaming van accommodaties.

Snel handelen vereist

Voor wie geïnteresseerd is in het aanvragen van de DUMAVA subsidie, is het van belang om snel te handelen. Wij staan klaar om u te helpen bij het verkennen van de mogelijkheden en het begeleiden van uw aanvraagproces. Onze subsidiespecialisten zorgen ervoor dat uw aanvraag voldoet aan alle vereisten en dat u optimaal gebruikmaakt van de beschikbare middelen. Wij kunnen u ook in contact brengen met een energieadviseur die de verplichte energiescan kan opstellen.

Overige subsidiekansen

Naast de DUMAVA bestaan er ook andere subsidieregelingen en vermogensfondsen waar maatschappelijke vastgoedeigenaren een beroep op kunnen doen. Subsidiebureau Nederland kan het financieringstraject voor uw verduurzamingsproject integraal oppakken.

Subsidie aanvragen? Neem contact met ons op

Wilt u de mogelijkheden voor uw organisatie verkennen en een aanvraag indienen? Neem dan snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten