Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Regionale subsidies

Met deze programma`s willen de regio`s haar concurrentiepositie binnen Nederland en Europa versterken en zich verder ontwikkelen als een toonaangevende, innovatieve regio. Door optimaal gebruik te maken van elkaars sterke punten kunnen de individuele bedrijven of consortia excelleren en een bijdrage leveren aan regionale, Europese en vanzelfsprekend de eigen doelstellingen. De subsidiebijdrage kan in bepaalde gevallen oplopen tot tientallen procenten van de projectkosten.

regionale subsidies

De beleidsdoelstellingen van de regio`s verschillen en daarmee ook de prioriteiten van de regionale subsidieprogramma`s. Zo zijn de prioriteiten binnen het Operationeel Programma Oost (Overijssel en Gelderland): ‘Innovatiestimulering’ en ‘koolstofarme economie’. De prioriteiten van Kansen voor West (Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland) zijn: ‘kennis, innovatie en ondernemerschap’, ‘attractieve regio`s’ en ‘attractieve steden’.

MIT-regeling

Het doel van de MIT regeling is het stimuleren van innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over de regiogrenzen heen. Individuele ondernemers en regionale of interregionale samenwerkingsverbanden van ondernemers kunnen subsidie aanvragen. Lees meer over de MIT-regeling.

Combinaties andere regelingen – regionale subsidies

Veelal kunnen regionale subsidies worden gecombineerd met regelingen zoals de WBSO en RDA, welke leiden tot een besparing op de loonkosten en materiaalkosten van innovatiegerelateerde werkzaamheden. Daarnaast kan er mogelijk een fiscaal voordeel worden gerealiseerd op de eventuele investering in een energiezuinig of milieuvriendelijk bedrijfsmiddel.

Meer informatie? -regionale subsidies

Bent u benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor uw organisatie, of voor het samenwerkingsverband waarin u participeert? Neem dan direct contact met ons op, zodat wij een vrijblijvende subsidiescan voor u kunnen uitvoeren-regionale subsidies

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten