Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV)

Met de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) kunnen belastingplichtige verhuurders, die investeren in huurwoningen waarvan de huurprijs niet hoger is dan de liberalisatiegrens, fiscale vermindering op de verhuurderheffing ontvangen. De regeling kan onder andere worden benut door woningbouwcorporaties, vastgoedeigenaren en ook door particuliere vastgoedeigenaren.

Subsidiabele activiteiten en hoogte subsidie

De hoogte van de vermindering is afhankelijk van het type investering en de locatie waar de huurwoning zich bevindt. De Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) stimuleert:

 • transformatie van vastgoed naar woonfunctie in geheel Nederland;
 • sloop en samenvoeging van woningen in krimpgebieden;
 • (ver)bouw van huurwoningen in Rotterdam-Zuid.

De hoogte van de vermindering verhuurderheffing is afhankelijk van de investering in de huurwoningen:

 • voor Verbouw van niet voor bewoning bestemde ruimten tot huurwoningen: €10.000 per gerealiseerde huurwoning bij een investering van ten minste € 25.000;
 • voor Sloop van huurwoningen: €15.000 per gesloopte huurwoning bij een investering van ten minste € 37.500;
 • voor Samenvoeging van huurwoningen ten einde een of meer huurwoningen te verkrijgen: € 15.000 per huurwoning waarmee het aantal huurwoningen door die samenvoeging is verminderd bij een investering van ten minste € 37.500;
 • voor Bouw van huurwoningen: €15.000 per gebouwde huurwoning bij een investering van ten minste € 37.500;
 • voor Kleinschalige verbouw van huurwoningen: €10.000 per verbouwde huurwoning bij investering van ten minste € 25.000;
 • voor Grootschalige verbouw van huurwoningen: €15.000 per verbouwde huurwoning bij een investering van ten minste € 37.500.

Budget RVV verhoogd

Het ministerie stelt tot en met 2021 in totaal € 698,5 miljoen heffingsvermindering beschikbaar voor de Subsidieregeling Vermindering Verhuurderheffing. De compensatie bedraagt maximaal € 15 miljoen per belastingplichtige per jaar.

De regeling is sinds 1 juli 2018 gesloten vanwege de vroegtijdige uitputting van het beschikbare budget.

Nieuwe Regeling: RVV Verduurzaming

Tijdens Prinsjesdag 2018 heeft het kabinet een wetsvoorstel aangekondigd voor een nieuwe heffingsvermindering voor het verduurzamen van huurwoningen, ter vervanging van de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP), die komt te vervallen. De nieuwe regeling, de Regeling Vermindering Verhuurdersheffing Verduurzaming (RVV Verduuzaming) is bedoeld voor verhuurders met minimaal 50 huurwoningen met een huurprijs die niet hoger is dan de liberalisatiegrens. De regeling wordt in 2019 opengesteld.

Combinaties met andere regelingen

Naast de interessante RVV regeling bestaat er een scala aan mogelijkheden om bestaande panden te verduurzamen met behulp van subsidie en fiscale voordelen. Het is mogelijk om meerdere subsidies met elkaar te combineren.

Subsidiebureau Nederland informeert u graag over de relevante subsidiemogelijkheden bij uw project. Daarnaast kunnen wij het aanvraagtraject en het administratieve proces grotendeels op basis van no-cure, no-pay verzorgen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

 

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten