Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Overheid stimuleert AI-innovaties met subsidie

Geplaatst op mei 28th, 2024 by Subsidiebureau Nederland

AI is een technologie die de potentie heeft om bijna elk aspect van ons leven te transformeren en de grote maatschappelijke uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Van het verbeteren van de gezondheidszorg door middel van vroege ziektedetectie tot het optimaliseren van energieverbruik en het bevorderen van duurzaamheid, de mogelijkheden zijn enorm.

Overheid stimuleert AI innovaties met subsidiesDe opkomst van bedrijven zoals Nvidia en technologieën zoals ChatGPT heeft de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) ingrijpend veranderd. Nvidia heeft een cruciale rol gespeeld in het versnellen van AI-ontwikkeling door krachtige hardware te leveren die essentieel is voor het trainen van complexe AI-modellen. Tegelijkertijd heeft OpenAI’s ChatGPT, een geavanceerd taalmodel, laten zien hoe AI toegepast kan worden in natuurlijke taalverwerking, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan voor automatisering en interactie.

Steeds meer Nederlandse bedrijven waaronder ook MKB bedrijven houden zich bezig met AI innovaties en ontwikkelingen. De ontwikkeling en implementatie van AI-projecten brengen echter aanzienlijke kosten met zich mee. Het overheidsbeleid is gericht op het stimuleren van technologische vooruitgang en digitalisering, waaronder ook de ontwikkeling van AI-innovaties. Subsidies spelen een cruciale rol in het overbruggen van deze financiële kloof en stimuleren innovatie op meerdere fronten. Veel bestaande subsidieregelingen kunnen ook worden aangevraagd voor AI-projecten.

Bent u geïnteresseerd in hoe uw bedrijf kan profiteren van deze subsidiekansen? Lees meer over de verschillende subsidiemogelijkheden en hoe wij u kunnen helpen op onze pagina Subsidiekansen voor AI innovaties.

 

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten