Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Openstelling SDE+ 2018

Geplaatst op december 10th, 2017 by Subsidiebureau Nederland

De overheid stimuleert in het kader van de energietransitie investeringen in duurzame energie. De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) is bedoeld voor bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie produceren of dit van plan zijn.

Subsidiebudget en openstelling SDE+ 2018

Net als in de voorgaande jaren wordt de SDE+ in 2018 opengesteld voor projecten die energie opwekken uit hernieuwbare bronnen zoals wind, biomassa, zon, geothermie en water.

Op 13 maart 2018 wordt de voorjaarsronde van de SDE+ 2018 opengesteld en de voorjaarsronde sluit op 5 april 2018. Voor de voorjaarsronde van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie SDE+ is opnieuw € 6 miljard beschikbaar.

Wijzigingen SDE+ 2018

In de SDE+ 2018 wordt binnen de categorie zon-PV onderscheid gemaakt tussen elektriciteit die zelf wordt gebruikt en elektriciteit die op het net wordt ingevoed. Zowel voor het eigen verbruik als de ingevoede elektriciteit wordt een correctiebedrag en een basisenergieprijs vastgesteld.

Meer informatie over SDE+?

Benieuwd of de SDE+ interessant is voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen de SDE+ aanvraag op basis van no-cure, no-pay voor u opstellen en indienen.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten