Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Openstelling MIT-regeling innovatiestimulering 2020

Geplaatst op januari 3rd, 2020 by Subsidiebureau Nederland

MIT regelingIn 2020 jaar stelt het kabinet samen met de regio’s weer budget beschikbaar voor de subsidieregeling MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Het doel van deze regeling is het stimuleren van innovatie bij het midden- en kleinbedrijf, aansluitend op de innovatiedoelstellingen van de desbetreffende Nederlandse topsector. De MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren wordt per provincie opengesteld.

Verschillende MIT-onderdelen

Via de MIT-regeling werken het ministerie van Economische Zaken en de regio’s vanuit een gezamenlijke instrumentenkoffer met het doel om nationale en regionale innovatiestimuleringsinstrumenten zo veel mogelijk te harmoniseren en onderling te verbinden. De instrumentenkoffer kent de volgende instrumenten: adviesprojecten, haalbaarheidsprojecten, R&D-samenwerkingsprojecten, kennisvouchers, TKI-Innovatiemakelaars en -netwerkactiviteiten. Aanvragen worden getoetst aan de hand van het topsectorbeleid en het vigerende regionale/provinciale innovatiebeleid.

Aangekondigde MIT-openstellingen

Op 9 december 2019 heeft Provincie Zuid-Holland als eerste provincie de openstelling van de MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren bekendgemaakt. Op 7 april 2020 kan subsidie worden aangevraagd voor het onderdeel Haalbaarheidsprojecten en van 11 juni t/m 10 september voor het onderdeel R&D-Samenwerkingsprojecten.

Naar verwachting zal het onderdeel Haalbaarheidsprojecten in alle provincies op 7 april 2020 worden opengesteld. Aanvragen voor dit onderdeel worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. Let op: vanwege het risico op budgetuitputting is het belangrijk om de aanvraag direct na openstelling in te dienen. Aanvragen voor het onderdeel R&D-Samenwerkingsprojecten worden na de sluitingsdatum gerangschikt op punten, waarna de best scorende aanvragers subsidie ontvangen (tenderprincipe).

Lees verder over de MIT-regeling.

 

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten