Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Openstelling MIT 2021 – onderdeel Haalbaarheidsprojecten

Geplaatst op januari 18th, 2021 by Subsidiebureau Nederland

Op 13 april 2021 zal de MIT-regeling weer worden opengesteld. Provincie Zuid-Holland heeft net als de voorgaande jaren als eerste deze openstelling aangekondigd. Daarnaast is bekendgemaakt dat de MIT-regeling per 2021 aansluit bij het missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid. MIT-subsidieaanvragen worden getoetst op de aansluiting bij het desbetreffende missiethema. De opzet van de regeling blijft verder ongewijzigd.

Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid

Binnenkort wordt een geactualiseerd document gepubliceerd waarin de verschillende missiethema’s en doelstellingen per topsector staan vermeld. Daaruit kan worden opgemaakt bij welk missiethema een subsidieaanvraag vanaf 2021 dient aan te sluiten. Voor een indicatie wordt verwezen naar de Topsectorpagina van RVO waarop de thema’s van het voorgaande jaar staan vermeld.

MIT-Haalbaarheidsproject

Een MIT-haalbaarheidssubsidie kan worden aangevraagd om de technische en economische haalbaarheid van een voorgenomen innovatieproject te onderzoeken. Een MIT-Haalbaarheidsproject kan bestaan uit een haalbaarheidsstudie, eventueel aangevuld met industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling.

Er kan maximaal € 20.000 subsidie worden verstrekt voor een MIT-Haalbaarheidsproject en dat is maximaal 40% van de subsidiabele kosten. Naast de kosten van inhuur van derden (externen) komen ook interne (loon)kosten in aanmerking voor subsidie.

De MIT-Haalbaarheidssubsidie moet op 13 april 2021 worden ingediend. De aanvragen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. Naar verwachting is het budget op de eerste dag volledig uitgeput.

Lees verder over de MIT-regeling.

MIT-Haalbaarheid subsidie aanvragen?

Subsidiebureau Nederland heeft veel ervaring met de MIT-regeling. Neem contact met ons op om de subsidiemogelijkheden voor uw project te bespreken.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten