Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Nieuwe subsidierondes voor MDT in 2023/2024

Geplaatst op november 1st, 2023 by Subsidiebureau Nederland

Binnenkort wordt de subsidieregeling Maatschappelijke Diensttijd (MDT) voor 2024 gepubliceerd. Deze subsidieregeling biedt maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen en gemeenten de kans om subsidie aan te vragen voor zowel nieuwe als bestaande MDT-projecten. Bij MDT-projecten gaat de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren hand in hand met hun persoonlijke ontwikkeling. 

Wat is Maatschappelijke Diensttijd (MDT)?

Nieuwe subsidierondes voor MDT in 2024Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een initiatief dat jongeren tussen de 14 en 30 jaar de kans biedt om zich vrijwillig in te zetten voor de maatschappij. Het is een kans voor hen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, zelfvertrouwen op te bouwen en hun netwerk te vergroten, terwijl ze tegelijkertijd een positieve impact hebben op de samenleving. Deze waardevolle ervaring kan plaatsvinden binnen uiteenlopende contexten, zoals zorg, milieu, cultuur, sport en meer. MDT stelt jongeren in staat om hun eigen talenten te ontdekken en te benutten, terwijl ze bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Subsidieregeling Maatschappelijke Diensttijd (MDT) 2024

De MDT-subsidieregeling voor 2024 is bedoeld voor maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen en gemeenten die zich willen inzetten voor MDT-projecten en daarvoor financiële ondersteuning nodig hebben. De subsidies zijn beschikbaar voor zowel nieuwe MDT-projecten als bestaande initiatieven die een frisse impuls kunnen gebruiken.

MDT voor Grote Projecten

Bij de reguliere MDT-subsidieregeling draait het om MDT-trajecten die minimaal 80 uur in maximaal 6 maanden beslaan, per traject. Als u van plan bent om een tweejarig project op te zetten, moet de aangevraagde subsidie niet lager zijn dan €240.000 en niet hoger dan €3 miljoen. Voor een driejarig project moet de aangevraagde subsidie niet lager zijn dan €360.000 en niet hoger dan €4,5 miljoen. Het interessante aan MDT is dat de subsidie maximaal 75% van de totale projectkosten kan bedragen. De overige 25% dient te worden gefinancierd via cofinanciering. Dit biedt deelnemers ruimte voor creativiteit en partnerschappen om hun MDT-projecten te realiseren.

Kennismaken via Kleinschalige MDT-projecten

Voor degenen die nog niet volledig vertrouwd zijn met MDT, of voor wie kleinere projecten aantrekkelijker lijken, heeft ZonMw iets speciaals in petto. Op maandag 13 november opent ZonMw maar liefst 3 subsidieoproepen voor MDT-kort projecten. Dit biedt kansen voor maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen of gemeenten die hun eerste stappen willen zetten in de wereld van MDT.

In dit geval kunt u een subsidieaanvraag indienen voor een MDT-kort project met een maximale waarde van €50.000. Hierbij volgen jongeren een MDT-traject van minimaal 30 uur, verspreid over maximaal 12 weken. Dit biedt een laagdrempelige kans om de kracht van MDT te ervaren en de voordelen voor jongeren en de samenleving te ontdekken.

Meer weten over de MDT subsidieregeling?

Subsidiebureau Nederland heeft ervaring met de ontwikkeling van MDT-projecten en het opstellen van MDT-subsidieaanvragen. Neem dan contact met ons op of lees op deze pagina verder over de regeling.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten