Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Nieuwe subsidierondes in 2024 voor LEADER, MDT en DUMAVA

Geplaatst op februari 13th, 2024 by Subsidiebureau Nederland

Het jaar 2024 is alweer anderhalve maand onderweg en er zijn tal van nieuwe subsidiekansen te benutten. Zo zijn er nieuwe openstellingen gepubliceerd van LEADER, MDT en DUMAVA. Deze regelingen zijn interessant voor organisaties in het sociaal maatschappelijk domein.

LEADER voor leefbaarheidsinitiatieven

In de meeste Nederlandse LEADER gebieden kan er vanaf het voorjaar weer subsidie worden aangevraagd. LEADER financiert projecten die zijn gericht op het versterken van het landelijk gebied. Het kan gaan om projecten voor het behoud van de leefbaarheid van het platteland, voor het versterken van de sociale cohesie en voor het behouden of versterken van het voorzieningenniveau. Ook hebben thema’s als klimaat, milieu, water en biodiversiteit een hoge prioriteit. Voor de nieuwe periode is een budget van €73 miljoen beschikbaar gesteld verdeeld over 27 LEADER gebieden. De hoogte van de bijdrage varieert per gebied en ligt doorgaans tussen de €100.000 en €300.000 per project. Lees meer over deze LEADER subsidieregeling.

Nieuwe openstelling LEADER, MDT en DUMAVA 2024

MDT voor maatschappelijke participatie jongeren

Per 1 februari is de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) regeling weer opengesteld en kan men subsidie aanvragen tot uiterlijk 1 mei 15:00u. MDT is een initiatief dat jongeren tussen de 12 en 30 jaar de kans biedt om zich vrijwillig in te zetten voor de maatschappij. Het is een kans voor hen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, zelfvertrouwen op te bouwen en hun netwerk te vergroten, terwijl ze tegelijkertijd een positieve impact hebben op de samenleving. De overheid heeft een budget van €150 miljoen beschikbaar gesteld voor projecten. Er kan tussen de €1.385 en €3.722 per deelnemerstraject aan subsidie worden aangevraagd. Lees meer over de MDT-subsidieregeling.

DUMAVA voor verduurzaming maatschappelijk vastgoed

De DUMAVA regeling (Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed) gaat naar verwachting 22 april weer open voor aanvragen tot het einde van het jaar. Deze regeling is bedoeld voor vastgoedeigenaren van maatschappelijke instellingen die hun gebouwen willen verduurzamen. Het verduurzamen van deze gebouwen is belangrijk om de klimaatdoelstellingen te halen. Zowel de verduurzamingsmaatregelen als het energie advies zijn subsidiabel en de overheid stelt een budget beschikbaar van €237,5 miljoen euro. Afhankelijk van het type project kan de subsidie oplopen tot 40% van de subsidiabele kosten, het energie advies is voor 50% subsidiabel. Lees verder over de DUMAVA subsidieregeling.

Subsidiemogelijkheden verkennen?

Benieuwd of de bovenstaande (en overige) subsidieregelingen interessant zijn voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Dit artikel is ook verschenen als nieuwsbrief. Wil je op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief.

Tags: , , , ,

This entry was posted on dinsdag, februari 13th, 2024 at 15:22 and is filed under Non-proft. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten