Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Nieuwe subsidie verduurzaming maatschappelijk vastgoed

Geplaatst op juni 11th, 2022 by Subsidiebureau Nederland

U bent eigenaar van bestaand maatschappelijk vastgoed en wilt dit vastgoed verduurzamen? Dan is deze nieuw aangekondigde Investeringssubsidie duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) mogelijk interessant voor u. Deze subsidieregeling is bedoeld voor een brede doelgroep, waaronder: overheden, buurtverenigingen, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, culturele instellingen en religieuze instellingen. De voorwaarde is dat de aanvrager eigenaar is van het vastgoed én verduurzamingsmaatregelen wil treffen.

Budget en subsidiepercentages

Voor de DUMAVA wordt zo’n € 340 miljoen beschikbaar gesteld. De regeling vergoedt naar verwachting 30% van de projectkosten om de verduurzamingsmaatregel(en) te realiseren. Daarnaast zijn een energieadvies en energielabel voor 50% subsidiabel. De minimale projectkosten dienen € 25.000 te bedragen.

Openstelling begin oktober 2022

De regeling is momenteel in ontwikkeling bij RVO waardoor de inhoud nog kan wijzigen. Naar verwachting wordt de subsidie verduurzaming maatschappelijk vastgoed begin oktober 2022 opengesteld.

Op deze pagina leest u wat tot dusver bekend is over de subsidieregeling verduurzaming maatschappelijk vastgoed en hoe u voorbereidingen kunt treffen voor een subsidieaanvraag.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten