Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Nieuwe Nationale Iconen gezocht

Geplaatst op oktober 13th, 2018 by Subsidiebureau Nederland

Namens het kabinet is Staatssecretaris Keijzer van het Ministerie van Economische Zaken op zoek naar nieuwe Nationale Iconen die Nederland internationaal op de kaart zetten. Nationale Iconen zijn innovatieve projecten met (potentieel) grote maatschappelijke en economische impact. De eerste twee verkiezingen van Nationale Iconen vonden plaats in 2014 en 2016. Voorbeelden uit het verleden zijn onder andere de Deltawerken, de kunstnier en de Compact Disk.

De overheid zet zich in om het icoonproject naar een hoger plan te tillen, bijvoorbeeld via agendering op de Europese agenda, handelsmissies, -beurzen, en PR. Nationale Iconen krijgen gedurende ten minste drie jaar een eigen ambassadeur op ministerieel niveau toegewezen.

Er worden drie verschillende categorieën onderscheiden:

 1. Baanbrekende doorbraaktechnologieën die nog primair in een wetenschappelijk/R&D stadium zitten;
 2. Innovaties van een bedrijf, kennisinstelling of consortium die al dicht tegen de toepassing aanzitten;
 3. Maatschappelijke projecten waaraan meerdere partijen zich onder de vlag van een inspirerende toekomstvisie verbinden om in deelprojecten samen te werken.

Bedrijven, kennisinstellingen en consortia kunnen hun project tot 1 maart 2019 indienen.

Meer informatie over de verkiezing Nationale Iconen is te lezen op https://www.nationaleiconen.nl.

Innovatiesubsidies

Gezien het innovatieve karakter van een (potentieel) Nationaal Icoon, is de kans groot dat het project tevens in aanmerking komt voor één of meerdere innovatiesubsidies. Subsidiebureau Nederland is gespecialiseerd in het in kaart brengen van subsidiemogelijkheden en het opstellen van subsidieaanvragen.

 

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten