Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Nieuw jaar, nieuwe (subsidie) kansen!

Geplaatst op januari 9th, 2015 by Subsidiebureau Nederland

De eerste week van het nieuwe jaar vloog voorbij. De hoogste tijd om de balans op te maken en vooruit te kijken. Jaarlijks vinden er vele veranderingen plaats in de subsidiewetgeving van de Europese, nationale en decentrale bestuursorganen. Het kan gaan om inhoudelijke wijzigingen, zoals de aanpassingen van subsidievoorwaarden en -budgetten, maar ook om procedurele wijzigingen.

TimeInvesteringsaftrek (EIA en MIA/Vamil)

Via de Energie Investeringsaftrek en de Milieu Investeringsaftrek/Vamil stimuleert de overheid belastingplichtige organisaties om te investeren in energiezuinige of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Het netto-voordeel dat behaald kan worden bedraagt gemiddeld 10 tot 15 procent. In totaal kan op ongeveer 400 bedrijfsmiddelen een voordeel worden behaald.

De technische eisen welke worden gesteld aan de bedrijfsmiddelen worden regelmatig aangescherpt aan de hand van de ontwikkelingen in de markt. Daarnaast worden er jaarlijks nieuwe bedrijfsmiddelen toegelaten tot de faciliteiten. In 2015 zijn dat onder andere:

 • Droog- en verwarmingssysteem voor ventilatielucht in bewaarloodsen;
 • Energiezuinige koeling voor serverruimten;
 • Lichtgewicht laadbak voor bedrijfswagens;
 • Variabele verpakkingsmachine;
 • Glasversnipperaar voor horecabedrijven;
 • Installatie voor het verhogen van de plantweerbaarheid in de glastuinbouw;
 • Apparatuur voor lokale verwerking van landbouwgewassen;

Nieuwe subsidiekansen

Jaarlijks worden er vele wijzigingen aangebracht in de subsidieregelingen van de nationale en decentrale overheid. Het gevolg kan zijn dat een organisatieactiviteit (project of investering) welke in 2014 niet in aanmerking kwam voor een subsidiebijdrage, in 2015 wel subsidiabel kan zijn onder de gewijzigde subsidieregeling. Dit kan ook te maken hebben met het vrijkomen van nieuw subsidiebudget. In 2015 bestaan er volop kansen voor organisaties die zich bezighouden met (technische) innovatie, duurzaamheid of MVO. Laat uw organisatieactiviteiten daarom vrijblijvend door ons onderzoeken op subsidiemogelijkheden.

Onze gratis quickscan

Om het voor u eenvoudig te houden, bieden wij een gratis quickscan aan voor zowel profit als non-profit organisaties. Vul de quickscan in en wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op om het resultaat te bespreken. Uiteraard kunt u ook telefonisch op per e-mail contact met ons opnemen. Een subsidieaanvraag kunnen wij desgewenst op basis van ‘no-cure, no-pay’ voor u verzorgen.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten