Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

MKB laat subsidiemogelijkheden onbenut

Geplaatst op oktober 13th, 2013 by Subsidiebureau Nederland

Uit onze praktijkervaring blijkt dat MKB`ers lang niet altijd op de hoogte zijn van de subsidiemogelijkheden op het gebied van productontwikkeling/innovatie. Ontwikkelt uw bedrijf een nieuw product, productieproces of programmatuur? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor één of meerdere innovatiesubsidies. 

Door gebruik te maken van deze faciliteiten kunt u aanzienlijk besparen op loon- en/of materiaalkosten. Hierdoor ontstaat extra financiële ruimte, waarmee u bijvoorbeeld aanvullend onderzoek kunt uitvoeren. Een dergelijke zijsprong tijdens het ontwikkelingstraject kan leiden tot nieuwe inzichten en uiteindelijk tot echte innovaties.

MKB laat subsidiemogelijkheden onbenut

Zowel op Europees, nationaal als decentraal niveau worden innovatieve activiteiten van individuele ondernemers, al dan niet participerend in een (grensoverschrijdend) samenwerkingsverband, gesubsidieerd. Subsidieverstrekkers hanteren verschillende voorwaarden en criteria bij het toetsen van uw project. Binnen de ene subsidieregeling wordt als voorwaarde gehanteerd dat het project moet leiden tot een innovatie in de markt, binnen de andere regeling hoeft het project uitsluitend innovatief te zijn voor de eigen organisatie. In het laatste geval komt uw organisatie mogelijk in aanmerking voor een loonkosten-/materiaalkostensubsidie, wanneer het te ontwikkelen product of productieproces technisch nieuw is voor de eigen organisatie.

In de praktijk blijken ondernemers lang niet altijd op de hoogte te zijn van subsidiemogelijkheden op het terrein van innovatie, terwijl er wel degelijk wordt geïnnoveerd. Ook kan het voorkomen dat men opziet tegen de administratieve verplichtingen welke meestal gepaard gaan met een subsidietraject.

Subsidiebureau Nederland heeft meerdere innovatieregelingen succesvol aangevraagd. Bent u benieuwd wat Subsidiebureau Nederland voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. – mkb laat subsidiemogelijkheden onbenut –

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten