Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) 2018

Geplaatst op februari 18th, 2018 by Subsidiebureau Nederland

De overheid wil innovatie bij het MKB stimuleren over de regiogrenzen heen. Sinds 2015 werken het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de regio’s samen om de instrumenten zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. Gezamenlijk wordt budget beschikbaar gesteld voor de subsidieregeling MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT).

MIT onderdelen en wijzigingen 2018

Via de MIT subsidieregeling kunnen ondernemers en samenwerkingsverbanden van ondernemers subsidie aanvragen voor uiteelopende innovatieactiviteiten. De MIT regeling bestaat uit de volgende onderdelen: haalbaarheidsprojecten, R&D samenwerkingsprojecten, kennisvoucher, innovatiemakelaars en netwerkactiviteiten. Het onderdeel ‘innovatieadviesprojecten’ is per 2018 afgeschaft.

Openstellingen MIT 2018

Een aantal regio’s hebben de openstellingsdatums voor de verschillende onderdelen bekendgemaakt.

 • Openstellingen MIT Zuid Nederland (Noord-Brabant, Zeeland en Limburg): Aanvragen voor MIT Haalbaarheidsprojecten (first come, first serve) kunnen worden ingediend van 17 april tot en met 6 september. De tender MIT R&D samenwerking is geopend van 2 juli tot en met 6 september.
 • Openstellingen MIT Oost Nederland (Overijssel en Gelderland): Aanvragen voor het instrument Haalbaarheidsprojecten (first come, first serve) kunnen van 17 april tot en met 6 september worden ingediend. De tender voor R&D samenwerking is geopend van 2 juli tot en met 6 september.
 • Openstellingen MIT Noord en West Nederland zijn nog niet bekendgemaakt.

Eind maart 2018 zullen naar verwachting de subsidieplafonds worden opengesteld.

Meer informatie en subsidie aanvragen?

Mogelijk komt uw innovatieproject in aanmerking voor de MIT regeling en voor andere innovatiesubsidies. Neem vrijblijvend contact op met Subsidiebureau Nederland of vul de onderstaande subsidiescan in.

Tags: , ,

This entry was posted on zondag, februari 18th, 2018 at 15:35 and is filed under MKB-algemeen. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten