Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Miljoenen voor energiezuinige technieken in 2017

Geplaatst op januari 2nd, 2017 by Subsidiebureau Nederland

Ondernemers die willen investeren in energiezuinige technieken kunnen in 2017 weer rekenen op fiscaal voordeel via de Energie-investeringsaftrek. Voor 2017 stijgt het EIA budget van € 161 miljoen naar € 166 miljoen. Bedrijven die investeren in op de Energielijst genoemde technieken kunnen tot ruim 55% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst.

Grote wijzigingen dit jaar op de Energielijst zijn onder andere een brede verruiming van de besparingsnormen, die met name gunstig is voor energiebesparing bij het midden- en grootbedrijf. Deze maatregel ondersteunt het doel voor energiebesparing uit het Energieakkoord.

Andere opvallende wijzigingen binnen de EIA zijn: een verruiming van de benutting van afvalwarmte, nieuwe innovatieve koeling voor datacenters en verruiming voor investeringen die gemoeid zijn met de aansluiting op het elektriciteitsnet voor grootschalige zon pv-installaties.

Bron: rvo.nl

Investeert u in energiezuinige of opwekkende technieken?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende subsidiescan. Bel 085 – 303 17 23 of mail ons voor meer informatie.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten