Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Milieusubsidie

Ieder jaar worden er door de Nederlandse overheid tientallen miljoenen euro’s milieusubsidie verstrekt aan Nederlandse ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Deze milieubewuste organisaties realiseren dankzij de milieusubsidie een besparing waarmee de terugverdientijd van de investering aanzienlijk wordt verlaagd.

Wanneer milieusubsidie?

Bedrijfsmiddelen waarop een milieusubsidie kan worden ontvangen zijn milieuvriendelijk. Dit houdt in dat zij, ten opzichte van de gangbare (niet-milieuvriendelijke) variant in mindere mate milieubelastend zijn of bijvoorbeeld leiden tot een grondstoffenbesparing. Deze investeringssubsidies zijn veelal sectoroverstijgend toepasbaar en toegankelijk voor zowel het mkb als het grootbedrijf.

milieusubsidie

Fiscaal voordeel milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen

Een interessante regeling voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen zijn de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) en Vamil. Via deze regelingen kan een aantrekkelijk fiscaal voordeel worden gerealiseerd. Het netto-voordeel bedraagt zo’n 10 tot 15 procent ten opzichte van het totale investeringsbedrag.

Vrijblijvende subsidiescan

Bent u benieuwd of uw investering in aanmerking komt voor milieusubsidie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende subsidiescan. Vervolgens kan het aanvraagtraject op basis van no-cure, no-pay worden verzorgd.

 

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten