Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Meer subsidie voor ouderenprojecten

Geplaatst op mei 25th, 2017 by Subsidiebureau Nederland

Veel eenzame ouderen raken in een sociaal isolement, waardoor de zelfredzaamheid afneemt en men minder lang zelfstandig kan blijven wonen. Dit gaat gepaard met hogere kosten voor de maatschappij. Deze ontwikkeling is zowel voor het individu als de maatschappij onwenselijk. De overheid en private vermogensfondsen verstrekken daarom subsidiebijdrages aan oudereninitiatieven.

Diverse ouderenfondsen

Bent u betrokken bij een sociaal initiatief dat zich inzet voor ouderen? Een initiatief dat ouderen activeert om contact te leggen en om zich in te zetten bij activiteiten voor elkaar of andere groepen? Nederland kent verscheidene vermogensfondsen die zich specifiek of hoofdzakelijk richten op de doelgroep ouderen. Deze ouderenfondsen verstrekken bijdrages aan ouderen projecten waarmee de sociale participatie van ouderen wordt bevorderd en vereenzaming wordt tegengegaan.

Meer subsidie voor ouderenprojecten

subsidie voor ouderenprojectenEén van de fondsen welke zich onder andere richt op de doelgroep ouderen is het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds stimuleert deelname van ouderen aan de samenleving. Voor het programma Samen Ouder zoekt het Oranje Fonds projecten die gedurende drie jaar de tijd krijgen om de doelgroep en het aanbod te versterken en verder uit te breiden. Het fonds steunt de initiatieven gedurende drie jaar met geld, coaching, trainingen en zichtbaarheid. De fondsbijdrage van het Oranje Fonds ligt maximaal tussen de € 25.000,- en € 40.000,- per jaar. Initiatiefnemers kunnen het ouderenproject t/m vrijdag 14 juli aanmelden voor dit programma.

Daarnaast bestaan er diverse andere vermogensfondsen waar subsidie voor ouderenprojecten aangevraagd kan worden. Het is een van groot belang dat er vanuit meerdere bronnen (eigen bijdrage, andere fondsbijdrages, sponsorbijdrages) geld bijeen wordt gebracht voor het project.

Subsidie voor uw project?

Bent u benieuwd of uw ouderenproject in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvende subsidiescan. Wij adviseren om in een vroegtijdig stadium een subsidieonderzoek uit te laten voeren.

 

This entry was posted on donderdag, mei 25th, 2017 at 17:14 and is filed under Non-proft. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten