Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

LEADER Oost-Groningen

Het doel van LEADER Oost-Groningen is het ondersteunen van projecten die ten goede komen aan het versterken en ontwikkelen van de leefbaarheid en economie in Oost-Groningen. Het gebied van LEADER Oost-Groningen beslaat de gemeenten Midden-Groningen, Pekela, Oldambt, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde.

Doelgroep LEADER Oost-Groningen

LEADER-subsidie is bedoeld voor initiatieven die bottom-up (van onderop) tot stand komen. Subsidie kan feitelijk door iedere organisatie worden aangevraagd; door publiekrechtelijke rechtspersonen, privaatrechtelijke rechtspersonen, natuurlijke personen of samenwerkingsverbanden van deze partijen.

Doelen en subsidiethema’s LEADER Oost-Groningen

Initiatieven dienen ten goede te komen aan de leefbaarheid en economie van Oost-Groningen. In de Lokale Ontwikkelingsstrategie Oost-Groningen (LOS) 2023-2027 zijn de beoogde doelen en resultaten voor het LEADER-gebied Oost-Groningen uitgewerkt. Thema’s waar ingediende subsidieaanvragen op moeten zijn gericht, zijn:

 • economie, landbouw en toerisme;
 • sociale cohesie en gezondheid;
 • klimaat, duurzaamheid en landschap.

Budget & bijdrage

Het beschikbare subsidiebudget voor de periode 2023-2027 is € 9.313.802. De subsidie is maximaal 40% van de totale subsidiabele projectkosten en bedraagt minimaal € 25.000 en maximaal € 125.000 per project.

Voor kleinschalige projecten waarvoor tussen de € 500 en 25.000 subsidie wordt aangevraagd bestaat een andere subsidieregeling, namelijk de Subsidieregeling uitvoering LEADER projecten Oost-Groningen nationaal.

Combinatie met andere subsidies en fondsen

Veelal is het mogelijk om naast LEADER-subsidie ook gebruik te maken van andere subsidieregelingen en vermogensfondsen. Het is belangrijk om tijdens de projectformulering en -afbakening rekening te houden met de voorwaarden en criteria van de verschillende regelingen. Subsidiebureau Nederland is hierin gespecialiseerd.

LEADER subsidiekansen verkennen?

Subsidiebureau Nederland heeft tientallen succesvolle LEADER subsidieaanvragen verzorgd. Benieuwd of uw initiatief kwalificeert voor LEADER Oost-Groningen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten