Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

LEADER gebieden per provincie

In de LEADER-periode 2023-2027 zijn er in totaal 29 LEADER-gebieden. LEADER gaat over het landelijk gebied en over kernen met < 30.000 inwoners. Stedelijke kernen zijn veelal uitgesloten van LEADER.

In iedere provincie zijn er een of meerdere LEADER-gebieden. Ten opzichte van de voorgaande periode zijn er in de nieuwe programmaperiode 9 nieuwe gebieden bij gekomen. Subsidiebureau Nederland, specialist in het begeleiden van LEADER-initiatieven, heeft een overzicht gemaakt van de verschillende gebieden per provincie.

LEADER Overijssel

Provincie Overijssel telt 4 LEADER-gebieden, namelijk LEADER Noord-Overijssel, Noordoost Twente, Zuidwest Twente en Salland.

LEADER Gelderland

In Provincie Gelderland zijn 6 LEADER-gebieden, namelijk LEADER Achterhoek, LEADER De Liemers, LEADER Rijk van Nijmegen LEADER Maas en Waal, LEADER GEUS, LEADER Rivierenland en LEADER IJsselvallei.

LEADER Groningen

Provincie Groningen telt 1 LEADER-gebied en dat is LEADER Oost-Groningen.

LEADER Drenthe

In Provincie Drenthe zijn er 2 LEADER-gebieden: LEADER Oost-Drenthe en LEADER West-Drenthe. Heel Provincie Drenthe is LEADER-gebied (uitgezonderd de stedelijke kernen Assen, Meppel, Hoogeveen en Emmen).

LEADER Friesland

Provincie Friesland telt 2 LEADER-gebieden: LEADER Noordoost Friesland en Noordwest Friesland.

LEADER Flevoland

Provincie Flevoland heeft 1 LEADER-gebied, namelijk LEADER Flevoland.

LEADER Noord-Holland

Provincie Noord-Holland telt 2 LEADER-gebieden. Dat zijn LEADER Kop van Noord-Holland en LEADER West-Friesland.

LEADER Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland telt 2 LEADER-gebieden, namelijk LEADER Hollandse Plassen (voorheen LEADER Holland Rijnland) en LEADER Polders met Waarden. Dit laatste gebied betreft een samenwerking met Provincie Utrecht.

LEADER Utrecht

Provincie Utrecht heeft 3 LEADER-gebieden, namelijk LEADER Utrecht-Oost, LEADER Weidse Veenweiden en LEADER Polders met Waarden (i.s.m. met Provincie Zuid-Holland).

LEADER-Zeeland

Provincie Zeeland heeft tijdens programmaperiode 2023-2027 één LEADER-gebied. De gehele provincie maakt deel uit van dit gebied. Lees verder over LEADER-Zeeland.

LEADER Noord-Brabant

Provincie Noord-Brabant telt waarschijnlijk 3 LEADER-gebieden in de periode 2023-2027.

LEADER Limburg

LEADER Zuid-Limburg is het LEADER-gebied in Provincie Limburg. Lees verder over LEADER-Zuid-Limburg.

Subsidiekansen verkennen?

Zoekt u ondersteuning bij het verkennen van de subsidiemogelijkheden en opstellen van de LEADER-subsidieaanvraag? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

 

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten