Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

LEADER subsidie

Geplaatst op januari 28th, 2015 by Subsidiebureau Nederland

Het Plattelandsontwikkelingsprogramma (afgekort POP) is een Europees subsidieprogramma dat op de ontwikkeling van het platteland in brede zin gericht is. De focus van het programma is gericht op innovatie en duurzaamheid in het landelijk gebied.

leader subsidie

POP3 richt zich op vijf thema’s, te weten:

 • Versterken van innovatie, verduurzaming en concurrentiekracht;
 • Jonge boeren;
 • Natuur en landschap;
 • Verbetering van waterkwaliteit;
 • LEADER subsidie.

LEADER subsidie

LEADER is een onderdeel van het Nederlands Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP3), dat door de Europese Unie wordt gefinancierd vanuit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. De regeling is bedoeld voor samenwerkingsverbanden tussen (overheids)organisaties, (landbouw)ondernemers of particulieren op het platteland die met veel enthousiasme en op een eigen originele wijze hun eigen leef- en werkomgeving willen verbeteren.

De provincies zullen waarschijnlijk medio februari besluiten, de LEADER subsidieregeling open te stellen voor een of meerdere plattelandsgebieden binnen de provinciegrenzen. Aanvragen kunnen vermoedelijk worden ingediend tussen 1 maart en 1 mei 2015.

Meer informatie?

Bent u als organisatie of particulier betrokken bij een samenwerkingsinitiatief op het platteland? Neem dan direct contact met ons op om de subsidiemogelijkheden te bespreken. Een subsidieaanvraag kunnen wij op basis van no-cure, no-pay voor u verzorgen.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten