Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Jonge Landbouwersregeling 2015

Geplaatst op februari 2nd, 2015 by Subsidiebureau Nederland

Met deze subsidieregeling kunnen jonge landbouwers investeren in hun bedrijf. Om problemen als hoge schuldenlasten en daardoor weinig ruimte om te investeren te voorkomen kunnen jonge landbouwers voor bepaalde investeringen subsidie ontvangen. De Nederlandse provincies hebben in het besluitvormingsproces rondom de Jonge landbouwersregeling een aantal besluiten genomen.

iStock_000020048292_Medium

In het akkoord zijn o.a. de volgende afspraken opgenomen:

 • De Jonge Landbouwersregeling is bestemd voor iedereen onder de 41 jaar, onder voorwaarde dat er niet eerder subsidie op grond van deze regeling is verstrekt;
 • Subsidie wordt zo veel mogelijk vlak voor of na volledige bedrijfsovername toegekend. De oorspronkelijke eis, dat een aanvrager in de afgelopen drie jaar een bedrijf volledig overgenomen of opgericht moet hebben, is komen te vervallen;
 • Indien de aanvraag wordt ingediend door een samenwerkingsverband (bijvoorbeeld een maatschap of BV) dan is de uitbetaling van de subsidie evenredig aan het percentage eigen vermogen van de aanvrager in deze samenwerking;
 • De investeringen die in aanmerking komen voor de Jonge Landbouwersregeling komen gecategoriseerd op een investeringslijst te staan, waarbij de hoogst gerankte investeringen via een tendersysteem eerst in aanmerking komen. De investeringen worden gerankt in vijf categorieën, waarbij duurzaamheid de leidraad zal zijn van de toekenning van de categorie.
 • Er kan minimaal € 10.000 en maximaal € 20.000 worden aangevraagd;
 • De eerste openstelling van de nieuwe Jonge Landbouwersregeling vindt na de zomer van 2015 plaats. Het budget van de gemiste openstelling van 2014 wordt verdeeld over de jaren 2015-2020.

bron: NAJK, 29/01/15 

Meer informatie?

Wilt u van deze regeling gebruikmaken? Neem dan direct contact met ons op, zodat wij de subsidieaanvraag tijdig kunnen voorbereiden. Kijk ook eens op de subsidie overzichtspagina voor de agrarische sector.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten