Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Investeringssubsidie voor agrariërs

Geplaatst op februari 17th, 2014 by Subsidiebureau Nederland

Vroeg of laat moeten bedrijfsmiddelen worden vervangen, bijvoorbeeld wanneer deze zijn versleten of niet langer voldoen aan de productiviteitseisen van het bedrijf. Om het huidige succes vast te kunnen houden óf verder te groeien, zal er geïnvesteerd moeten worden in moderne apparatuur. Wist u dat op ruim 300 verschillende bedrijfsmiddelen  een aantrekkelijke besparing kan worden gerealiseerd van gemiddeld 15 procent?

Investeringssubsidie voor agrariërsGenoeg reden om nieuwe bedrijfsmiddelen standaard te laten onderzoeken op besparingsmogelijkheden via subsidies en fiscale regelingen. De reden dat een investering in aanmerking kan komen voor een aantrekkelijk voordeel kan zijn dat het bedrijfsmiddel energiezuinig is in zijn soort of (in het geval sprake is van een vervangingsinvestering) minder energie verbruikt dan het te vervangen bedrijfsmiddel. Ook investeringen die leiden tot een lager energieverbruik, een beter milieu of een verbetering van het dierenwelzijn, kunnen in aanmerking komen voor een subsidiebijdrage.

Enkele voorbeelden van bedrijfsmiddelen waarop een aantrekkelijke besparing gerealiseerd kan worden zijn: landbouwmachines/-werktuig, bedrijfsmiddelen t.b.v. de stalinrichting, isolatiematerialen (dak, wand en vloer), energie-/ of water besparende installaties en energiezuinige (LED) verlichting.

Bijzondere categorie

Daarnaast is er een bijzondere categorie van bedrijfsmiddelen te onderscheiden waarvan de energiebesparing door middel van een berekening aangetoond moet worden, door de oude situatie te vergelijken met de nieuwe (meer energiezuinige) situatie. Dit zijn de zogenaamde generieke bedrijfsmiddelen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de investeringssubsidie voor agrariërs of de mogelijkheden voor? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door onderstaand contactformulier in te vullen.

This entry was posted on maandag, februari 17th, 2014 at 17:16 and is filed under Agrarisch. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten