Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Interreg subsidie

Interreg 2014-2020 is een Europese subsidieregeling voor ruimtelijke en regionale ontwikkeling. Dit is de vijfde periode van het programma. In de periode 2014-2020 neemt Nederland deel aan vier grensoverschrijdende programma’s (Interreg A programma’s), twee transnationale programma’s gericht op samenwerking tussen regio’s in verschillende landen en aan vier Europabrede programma’s.

Grensoverschrijdende Interreg A programma’s

De Interreg A programma’s zijn gericht op samenwerking in de grensregio’s, economische activiteiten en ontwikkelingen in het ene land hebben vaak raakvlakken met economische activiteiten en ontwikkelingen in de buurlanden Het doel is om deze activiteiten met elkaar te verbinden. Het gaat om de volgende programma’s:

 • Interreg Deutschland-Nederland;
 • Interreg Vlaanderen – Nederland;
 • Interreg Euregio Maas – Rijn (de samenwerking van Limburg en Noord-Brabant met Vlaanderen, Wallonië en Duitsland);
 • Interreg 2 Zeeën (samenwerking met de kustgebieden van Nederland, Engeland, Vlaanderen en Noord-Frankrijk).

Transnationale Interreg samenwerkingsprogramma’s

In het transnationale Noordzee Regio programma werken Noorwegen, Denemarken, Zweden, Duitsland, Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk samen. De projecten in dit programma gaan onder meer over duurzame energie en duurzaam transport.

Het Noordwest Europa programma richt zich op innovatie, koolstofarme economie en een efficiënt gebruik van hulpbronnen en materialen. In dit programma wordt samengewerkt door Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland.

Europabrede Interreg programma’s

De vier Europabrede programma’s zijn:

 • Interreg Europe richt zich onder meer op meer technologische ontwikkeling en innovatie, sterkere concurrentiekracht van MKB en bescherming van het milieu;
 • Espon draagt bij aan een evenwichtige ontwikkeling van Europa. Onderzoekers doen wetenschappelijk onderzoek op het gebied van territoriale ontwikkeling;
 • Interact biedt kennis, ondersteuning en training aan beleidsmakers en projectpartners bij de verschillende Interreg-programma’s;
 • Urbact richt zich op samenwerking tussen steden in 29 landen.

Interreg subsidie aanvragen?

Mogelijk komt ook uw project in aanmerking voor een bijdrage vanuit het Interreg programma 2014-2020. Neem contact met ons op voor meer informatie over de Interreg subsidie en voor een vrijblijvende subsidiescan.

 

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten