Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Innoveren mét subsidie

Geplaatst op mei 16th, 2023 by Subsidiebureau Nederland

In de huidige samenleving is innovatie een belangrijk onderdeel van de economie. Het gaat hierbij om het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en processen. Innovatie is van belang voor de groei van een bedrijf, maar kan ook een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Het is echter niet altijd eenvoudig om te innoveren. Het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten brengt vaak hoge kosten met zich mee. Subsidies kunnen hierbij uitkomst bieden. In dit artikel lees je meer over innoveren met subsidie.

Waarom is innovatie belangrijk?

innoveren met subsidieInnovatie is om verschillende redenen belangrijk voor bedrijven. Ten eerste kan innovatie leiden tot nieuwe producten en diensten, waarmee bedrijven kunnen inspelen op veranderende behoeften van klanten en nieuwe markten kunnen aanboren. Dit kan leiden tot groei en een hogere winstgevendheid voor het bedrijf. Ten tweede kan innovatie leiden tot efficiëntere productieprocessen, waardoor bedrijven kosten kunnen besparen en concurrerender kunnen worden. Dit leidt tot een hogere winstgevendheid en een betere positie in de markt. Ten derde kan innovatie leiden tot een betere reputatie voor het bedrijf, omdat klanten en andere belanghebbenden innovatie vaak associëren met vooruitgang en vernieuwing. Dit kan bijdragen aan de merkwaarde van het bedrijf en de loyaliteit van klanten vergroten. Ten slotte kan innovatie bijdragen aan een betere toekomstbestendigheid van het bedrijf. Door te innoveren blijft het bedrijf relevant en kan het zich aanpassen aan veranderende omstandigheden in de markt en in de samenleving.

Innovatie is niet alleen belangrijk voor bedrijven, maar ook voor de samenleving als geheel. Zo kan innovatie bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering en vergrijzing.

Voordelen van innoveren met subsidie

Het gebruik maken van subsidies voor innovatie brengt verschillende voordelen met zich mee. Een belangrijk voordeel is dat de kosten van innovatie kunnen worden verlaagd. Dit maakt het voor bedrijven makkelijker om te investeren in innovatie. Een ander voordeel is dat de kans op succes groter wordt. Subsidies worden namelijk alleen toegekend aan projecten die een goed vooruitzicht hebben op succes. Dit verkleint het risico voor bedrijven om te investeren in innovatie.

Subsidies kunnen ook zorgen voor meer samenwerking tussen bedrijven. Het kan namelijk voorkomen dat verschillende bedrijven gezamenlijk een subsidieaanvraag indienen. Hierdoor ontstaat er meer kennisdeling en innovatiekracht. Subsidies kunnen zo leiden tot nieuwe samenwerkingsverbanden en innovatieve oplossingen.

Tips bij het aanvragen van subsidies

Het aanvragen van subsidies kan soms ingewikkeld zijn. Subsidiebureau Nederland geeft als subsidiespecialist graag enkele tips bij het aanvragen van subsidies:

 • Oriënteer je goed op de verschillende subsidies die beschikbaar zijn en bepaal welke subsidie het beste bij jouw innovatieproject past. Het is belangrijk om te weten wat de voorwaarden en criteria zijn voor de subsidie.
 • Zorg voor een goed onderbouwde subsidieaanvraag. Zet je innovatieproject helder uiteen en laat zien hoe het project bijdraagt aan de doelstellingen van de subsidie. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan en vraagt om gedegen vooronderzoek.
 • Zorg dat de aanvraag op tijd wordt ingediend. Sommige subsidies hebben een deadline en het is belangrijk om de aanvraag ruim op tijd in te dienen om zo de kans op subsidie te vergroten.
 • Wees bereid om samen te werken met andere bedrijven of kennisinstellingen. Samenwerkingsverbanden worden vaak positief beoordeeld bij de aanvraag van subsidies. Overigens is dit niet voor alle subsidieregelingen een must; dit verschilt per regeling.

Onvoldoende tijd om zelf aan de slag te gaan?

Als intermediair ondersteunen wij ondernemers die het subsidietraject willen uitbesteden. Vaak kan het traject op basis van no-cure, no-pay worden verzorgd. Neem contact met ons op om de samenwerkingsmogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten